Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem lehet az ARM process...

Miért nem lehet az ARM processzorokat egy asztali x86-os parancskészletével felruházni?

Figyelt kérdés

2013. okt. 29. 17:34
 1/10 pinkpancser ***** válasza:
Mert akkor már nem ARM lenne. Van amikor hasznosabb a csökkentett utasításkészlet.
2013. okt. 29. 17:42
 2/10 anonim ***** válasza:
Gondolom az ARM egy kisebb/egyszerűbb processzor, ami főként ultramobil szegmensben jeleskedik. Egy használhatóbb teljesítményű/tudású x86 proci valószínűleg nehezebben gyártható ilyen kis mérettel/fogyasztással, bár teljesen ez sem igaz...van már Intel procis mobilteló is (kérdés, hogy ebben a méretben versenyképes-e az ARM cuccokkal szemben). Másrészt az ARM-on felül a x86-t licencelni kell az Inteltől, ha x86-64 kiterjesztés is kell, akkor az AMD-től is, ha valaki ilyen egységet óhajtana tervezni...
2013. okt. 29. 17:55
 3/10 A kérdező kommentje:
igen pl anroidra .... na de pl.:windwos-nál nem lenne jobb egy nagy utasításkészletű "ARM"-os komplett dolgot rakni egy netbookba ... messze kisseb térfogatú és fogyasztású mint például egy intel atom alaplapostul mindenestül?? .....
2013. okt. 29. 17:56
 4/10 A kérdező kommentje:
a nagyobb utasításkészlet feltétlenül nagyobb mérettel jár?
2013. okt. 29. 17:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Gondolom minél összetettebb feladatokra képes az egység, annél több tranzisztort igényel a tervezése. Egy mai modern x86 procinak van erős FPU egysége és egy tucat utasításkészletet támogat plusz rengeteg cache-sel meg vannak fűszerezve...ezekhez kell tranyó. Pici-olcó kevés tranzisztorból álló egyszerű x86-os prociktól meg sztem kihullik az ember haja. Meg gondolom a x86-t sem osztogatja az Intel bagóért...
2013. okt. 29. 18:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Szia lehet késői válasz de hátha meglátod mert jelezni fog!

Szóval az ARM szerintem előbb utóbb ki fogja váltani az x86-ot,ha megnézel egy ARM processzort 2.5 de sőt 20nm gyártással 3Ghz-ig nem kell neki aktív hűtés mert annyira hideg,ellenben az x86-hoz egy 1Ghz-s procihoz is kell már aktív hűtés egy tabletbe ami azért na szarabb.

Másik meg hogy az ARM-nak kell még egy kis idő mire teljesen utol éri és leváltja az x86-ot!

Ha megnézed az ARM olcsóbb,keveset fogyaszt és van benne innovácó x86-ba meg nincs mivel már mindenki azt kérdezi mi lesz az x86 után mert kezd leáldozni az ideje,na itt az ARM ami most rohadt gyorsan fejlődik!

A Tegra 4 75x erősebb mint ami a Tegra 2 volt,a Tegra K1 meg 150x erősebb mint a Tegra 2 volt szóval láthatod hogy kérem szépen 3 év alatt a teljesítmény 150x-ra gyarapodott ami nem semmi,x86-nál semmit nem veszel már észre.

2014. febr. 16. 15:45
 7/10 anonim ***** válasza:
Jah hozzá tenném hogy most olvastam pár cikket ahol a fogyasztást nézik,ez Core 2 Duo max terhelésnél 50w-ot fogyaszt míg egy ARM kb 5w-ot vesz fel,Core2 esetébe + áram kell az IGP-nek vagy a dedikált VGA-nak míg az ARM-nál mért 5w már a VGA-ra is értetendő tehát egy laptop esetében akár 100w-ot is megspórolna ha ARM lenne már rég a notebookokva.
2014. febr. 16. 15:48
 8/10 anonim ***** válasza:

Az ARM és a x86 utasításkészletű magok nem összetévesztendőek. A szép dolgok majd akkor jönnek, mikor pl. egy asztali CPU-ba integrálva lesz az arm is.

De szerintem az IBM szabványnak hamarosan befellegzik. Ismét jönnek a nagy teljesítményű kompakt gépek mint annó a zx spectrum, ck és a többiek. Jelenleg ők a táblagépek.

2016. febr. 8. 02:11
 9/10 A kérdező kommentje:
Persze!Én csodálkozom is hogy még senki nem rakott össze valamit kickstarter-en két vagy négy A15ös vagy A57-es maggal 2-3 giga RAM-al és rajta egy Ubuntuval.Szerintem piacképes.Ráadásul mivel kevesebb de erősebb mag lenne sokkal jobb és gyorsabb lenne mint egy quad core A53-as.A csúcs lenne egy kétmagos A72-es magokkal és 4giga RAM-al akár.Egy jó eMMC-vel vagy HDD-vel akár SSD-vel szerintem menne mint az álom.És ha beindul a gyártás az ára szépen leszoritható.
2016. febr. 13. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:

Az AMD-nek volt a két architektúrát egyesítő terve - Project Skybridge néven - de aztán letettek róla:

[link]

2016. febr. 13. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!