Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez a videókártya mért kerül...

Ez a videókártya mért kerül 2. 000. 000FT-be? Bővebben lent

Figyelt kérdés

PNY QUADRO FX 5600 SDI 1.5GB DDR3 384BIT PCI-EX 2X DVI-I 2X HD RETA

mi ebben az olyan drága? o.O

2009. nov. 13. 19:30
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez nem otthoni használatra vagy játékra való hanem profi szerkesztő kártya.
2009. nov. 13. 20:11
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

én ennek egy régebbi változatát használom a munkahelyemen, az csak olyan 300-400 ezer forint körül van, de szintén Quadro FX. Ezek a kártyák olyan tervező programokhoz készültek, amiknek többek között nagyon magas felbontás igénye van. Mi pl szerszámokat tervezünk, állítunk össze és ezt egy "hagyományos" videokártya nem bírná el. Gondolj el egy szerkezetet, amiben van 175 alkatrész (és akkor ez még nem is nagy) és ezt tudnom kell forgatni, zoomolni, szétszedni, összerakni azonnal és nem szaggatja a képet, hanem gyönyörűen megy minden folyamat. Múltkor mondjuk egy 550 elemből összerakott gépsor, 3D-s rajza, már megszaggatta a quadrot is.

De ilyen Quadrokat hasnzálnak pl az időjárás elemzéseknél, műholdas képek analizálásához, orvosi, sebészeti folyamatoknál is.

Szóval ezek ipari felhasználásra vannak. Tehát arra nem jó, hogy otthon beszereled a gépedbe és játszol vele, mert arra azok a kártyák vannak kitalálva, amiket kapni lehet a boltokban és mindenki ismer.

2009. nov. 15. 09:49
 3/3 anonim válasza:
amíg nem hallgattam meg a 6 millás wharfedale hangrendszert, addig nem tudtam mi kerül annyiba. utána világos lett :D
2009. nov. 15. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!