Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyibe kerül, és hogyan...

Mennyibe kerül, és hogyan lehet megcsinálni egy saját webszervert?

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 13:47
 1/6 anonim ***** válasza:

Veszel egy számítógépet, felrakod rá a Linux valamelyik szerver verzióját, és hopp, van egy webszervered.

Voltaképpen a számítógép ára. A saját otthoni géped is lehet akár webszerver.

Ha akarsz hozzá netkapcsolatot is, akkor beviszed valamelyik internetszolgáltató szervertermébe, és ott jó pénzért rákötnek neked olyan netkapcsolatot, amilyenért fizettél.

2009. nov. 13. 13:58
 2/6 anonim ***** válasza:
Ingyenes, és egyszerűen lehet megcsinálni. Feltelepítesz valami programot (pl Apache) ami képes http kéréseket kiszolgálni, megnézed milyen porton várja a mannát, azt forwardolod a routeren a saját géped felé (ha nincs router akkor ezt a lépést kihagyhatod), és már kész is a webszerver. Már csak meg kell keresni, hogy hova várja a www tartalmakat, bepakolni oda amit akarsz, és kész is a saját hosztolású honlap. Viszont DNS hiányában IP-címet kell majd beírnia annak, aki akar téged.
2009. nov. 13. 14:43
 3/6 A kérdező kommentje:
Én úgy gondoltam, hogy weblapok futnak rajta, és szerverteremben van. Ezt így bonyolult megcsinálni?
2009. nov. 13. 15:00
 4/6 anonim ***** válasza:

Szerverterembe is helyzhetsz el sima PC-t Linux-szal vagy Windows-zal is akár. De egy PC mindig sokkal kevésbé megbízható, mint egy igazi szerver. Jó, az áruk sem egy kategória.

Ha van op.rendszered, az op.rendszeren telepítve webszerver, és távelérés, akkor mehet a szerverterembe, ahol 10-20ezer/hótól kapsz egy IP-címet, egy hálózati csatlakozást, meg áramot :)

Az, hogy aztán ezt hogy éred el, az már rád van bízva. Az adott IP-re regisztráltathatsz egy elsődleges domain 3-5000/év, vagy használhatsz ingyenes másodlagos dns-t (DynDNS.org).

2009. nov. 13. 15:30
 5/6 A kérdező kommentje:

De ekkor valahogy kell saját DNS szervereket is csinálnom. Ez hogyan lehet megoldani?

Inkább a szoftveres részével vagyok gondban, a hardverest értem.

2009. nov. 13. 15:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem kell saját dns szerver. Miért kéne? A DNS szerverekbe bejegyzik, hogy ez a név erre az IP-re mutat, és kész.
2009. nov. 13. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!