Mennyire számítt manapság gyengének ez a gép? Mikor lehetett a fénykora?
Abit KV7 alaplap
550W CoolerMaster táp
120GB IDE 7200RPM vinyó
2GB 400MHZ DDR1 RAM
ATI Radeon X1550 AGP8x videókártya (512MB változat)
Amd Athlon xp2400+ 2GHZ
mennyit érhet ez a gép manapság?
Darabonként?
Ram az 1x1GB és 2x512MB
mennyit javulna a sebesség játék téren ha 3GB ram lenne? (3x1GB)
Olyan játékok terén, amivel elboldogul egy x1550, ott 2gb ram bőségesen elég.
Ebből gépből egyedül ram-ok(2500ft/gb) és esetleg a táp ér valmit.
Na nézzük sorba.
Játékok szempontjából kb semmit nem számítana a ram, meg úgy amúgysem, tekintve hogy a proci és a vga baromi gyenge.
A ramok ára mondjuk elég röhejes, mert tényleg kb 2-3 ezrekért árulják, de ennyiért vannak a DDR2esek is.
De leginkább az a gond, elavult alaplap, 1 magos proci, ddr1 ram, agp-s vga...az a baj, hogy ilyen gépeket már a kutya sem vesz meg, meg tele van velük a használt piac.
Nekem hasonló gépem volt/van, elnyűhetetlen. az egy 3000+-os AMD és 2006-ban "csúcsnak" számított, a 2400+ soha nem volt a csúcs, (3200+ az architektúra vége).
Érzésre: netezni, irodai munkára jó, minden másra csak sok türelemmel, és nagyon jó optimalizálással.
A videókártya gagyi, 2600-as szériáig elég gyengus volt itt az ATI...
Egyébként 20k-t sztem nem ér a kaszni, max egy gyűjtőnek, vagy ha nagyon ügyesen adod el... 25 krül már dualcore konfigot lehet szerezni... [link]
"3000+-os AMD és 2006-ban "csúcsnak" számított.."
Ha Athlon XP, akkor inkább 2003-ban volt jó proci egy 3000+, de ha Athlon 64 akkor is max csak 2004 elején. 2005-ben jöttek a kétmagos X2 példányok, 2006-ban meg már az AM2-es modellek illetve azon a nyáron már megjelentek a Core 2 Duo procik is, amik letaszították a trónról az Athlon 64 X2-ket. Szóval az 1 magos 3000+ (vagy hasonló tudású) procik ideje inkább 2003-ban számított csúcsnak azaz már 10 éve. Csak korrekció.
Szerintem inkább 10k az a 20k, tekintve hogy 20-25-ből mint ahogy írták is, már tényleg használható gépet veszel.
Azt meg nem tudom miért gondolják emberek hogy na majd a "gyűjtők" jól megfizetik, pont azok tudják legjobban mennyit ér az ami nekik kell, és ilyen gépek azért nem számítanak még ritkaságnak.
Köszi a válaszokat. De azért előfordulhat hogy a LoL elmegy rajta? :P
ut2004 full grafon elmegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!