Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Win7 nem ismeri fel az eszközt?

Jsz.Marci kérdése:

Win7 nem ismeri fel az eszközt?

Figyelt kérdés
Elvileg egy plug & start-os usb webkameráról van szó, bedugom az usb-portba és a windows azt jelzi ki ,hogy az eszközt nem ismeri fel, az Az USB vezérlők köz is mint ismeretlen eszköz van feltüntetve. A tulajdonságainál ezt írja:A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Kód: 43). Esetleg valaki valami ötlet, a válaszokat előre is köszönöm :)

2013. okt. 21. 19:20
 1/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Nem kell hozzá drivert telepiteni ?

A Microsoft ezt irja : [link]

Hibakód: 43

A Windows leállította az eszközt, mert az problémákat jelzett. (Hibakód: 43)

Ajánlott megoldás

Az eszköz működését irányító egyik illesztőprogram arról értesítette az operációs rendszert, hogy az eszköz hibásan működik.

Ha már futtatta a hibaelhárítási varázslót, célszerű a probléma azonosításával kapcsolatban további információkat keresni a hardver útmutatójában.

Nesze semmi, fogd meg jól.

Kamera tipusa ? Users manulban mit ir, Hogyan kell telepiteni ?

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 21. 19:59
 2/8 A kérdező kommentje:
Itt írtam ,hogy a kamera plug & start-os azaz ,hogy csak csatlakoztatni kell a géphez és mennie kéne. Egyébként egy másik gépnél jól is működött de azon windows xp sp2 van. Viszont a kamera kompatibilis (elvileg, a leírása alapján..)windows 7 el is. A hibaelhárítás semmire nem vezetett semmire (hozzámvágta a windows azt az üzenetet ,hogy az eszköz nem működik megfelelően -.-)
2013. okt. 21. 21:50
 3/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Akkor a következőt irom, csak úgy :

Logitech QuickCam Messenger kamera, ami tökéletesen működik windows XP-n, már windows 7-en nem működik, mivel a win7 máshogy kezeli az USB-s eszközöket (itt szerencsére csak a Hang a probléma) ezért ezt megoldható úgy, hogy a windows 7-esy USBAUDIO.SYS fájlt (C:\WINDOWS\SYTEM32) kicseréli az ember egy windows XP-s USBAUDIO.SYS-re. És már működik is a kamera.

Üdv.

2013. okt. 21. 22:18
 4/8 A kérdező kommentje:
Szia, megpróbáltam kicserélni az usbvideo.sys-t és egy hibaüzenetet kaptam miszerint nem módosítható a fájl engedélyt kell kérnem ettől: trustedinstaller
2013. okt. 22. 08:41
 5/8 coopper ***** válasza:

Szia.

Windows 7 alatt nem olyan egyszerű a rendszerfájlok módositgatása/cserélgetése.

1. Nem is biztos, hogy a Te kamerád megjavul ha kicseréled az USBAUDIO.SYS filét (mivel irtam csak a hangrögzitéssel van gond a logitech quick messenger kameránál - és ehhez a kamerához még drivert is kell telepiteni, hogy működjön)

2. Rendszerfájlok cseréjét két módon tudod megvalósitani win7 alatt.

2.1 Bebootols valamilyen live linux vagy live xp-ről (pl Hiren boot cd) (CD-ről vagy Pendriveről) és megpróbálod elvégezni a másolást (live XP esetén a sajátgéppel a megszokott módon tudsz másolgatni). Ha itt is hozzáférés gondok vannak akkor marad a következő módszer 2.2 :

2.2 : Bebotols a win7 telepitő DVD-jéről és javitást választva, inditasz egy parancssort : [link] (3 dik kép).

Ha megvan a parancssorod akkor DOS-os módszerrel, tehát :

copy C:\windows\system32\usbaudio.sys C:\Mentes\*.*

és

copy C:\WINXP\USBAUDIO.SYS C:\windows\system32\usbaudio.sys

Tudsz fájlokat másolni (a windows mappát DVD-ről való bootoláskor nem biztos, hogy a C:\ meghajtón találod meg)

Sok sikert.

Üdv.

2013. okt. 22. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Vállts 8 ra a hetes egy nagy gyagyi szar.
2013. okt. 23. 10:25
 7/8 A kérdező kommentje:
A win7 egyáltalán nem sz@r, és a winows 8 körülbelül annyiban változott ,hogy bonyolultabb, más kinézetű kezelő felülete van :)
2013. okt. 24. 22:03
 8/8 anonim ***** válasza:
Há nekem szar a win 7 de mindenkinek más ha van win 8 belehet azt is amugy ugy állitani hogy pont olyan lesz mint a win 7 nekem van startmenüm is. Gyorsabb is mint a 7 es de persze nemkell vááltani senkinek ha nemakar.
2013. okt. 26. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!