Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy a gép ha a SATA s...

Miért fagy a gép ha a SATA s DVD meghajtó be van kötve?

Figyelt kérdés
Van egy SATA s vinyóm, és egy SATA s optikai meghajtóm. Ha az optikai be van kötve, a gép néha beindul, néha a rendszertöltést sem éri el. Megakad annál mikor beolvassa a meghajtókat. Ha be is kacsol, egy kis idő után lefagy még a kurzor is. A HDD led folyton ég ilyenkor, és csak a reset segít, illetve ha kihúzom a SATA kábelt a DVD meghajtóból. HDD n nincs ajj basszus hogy hívják azt a valamit nah... Ami kiválasztja hogy Master, Slave, vagy Cable Select legyen... P betűs vagy milyen... Ajj mindegy -.- Nah annak van hely, van foglalat, maga a kis kapcsoló az nincs rajta, de sosem volt. A DVD meghajtón foglalat sincs neki, szóval semmi. Bios t átnéztem még is hol kellene beállítani, de nem találom. Csak BOOT select et leltem, ami nem segít. Nem tudom mivel kellene kiválasztani a HDD t elsődlegesnek, a DVD t másodlagosnak :S Jumper a rohadt anyját... Köszi google... megvagy mocsok. Nah... Jumper, az nincs a HDD n, de van neki hely. Az optikain egyáltalán, még hely sincs neki. Szóval ötletek? Hogyan oldjam meg? :/
2013. okt. 17. 23:28
 1/5 P.O.C. ***** válasza:

SATA meghajtóknál már nincs olyan, hogy Master, meg Slave mint az IDE -s társaiknál. Ha találsz is valamelyiken jumper tűket, azzal csak a SATA módot sebességet állíthatod (pl SATA2 -ról SATA1 módra), vagy SSC interferencia csökkentő technikát aktiválhatod. Ez ezere az ég világon semmi szükség nincs.

Ott valami más gond van. Mi a pontos konfig a tápod milyen?

2013. okt. 17. 23:59
 2/5 A kérdező kommentje:
Tápra gyanakodtam, de már leváltottam, és mindig fentáll ez a probléma. Ma vettem, Chieftec GPA-500S8 500W, ez előtt FPS ??? 250 W. AsRock N68-VS3 UCC, Seagate Barracuda S2 160 GB, DVD meghajtót sajna nem tudom, asszem valamilyen Samsung lehet, sajna már elfelejtettem a típusát, egy ideje már hogy nem megy... Nem tudom mi lehet a gond, újon vettem és működött is, de mostanában már egyáltalán nem... Félek a régi táp elszúrta. Nem akart időben indulni a gép, és gondolom a táp hibája volt, lecseréltem, egyelőre ez a gond nem áll fent, de a DVD meghajtó még mindig fagyasztja a gépet.. Az sem rég volt véve, nem sokat írtam/olvastam vele, és ezért is bosszant... Jó lenne ha működne, mostanában elég sok dolgom lenne lemezekkel :S
2013. okt. 18. 00:08
 3/5 P.O.C. ***** válasza:
Nem egy ökör ára egy új író, 4 ezerért már kapsz újat, de kölcsön is kérhetsz egyet, hogy leteszteld nem a meghajtó hibája-e.
2013. okt. 18. 00:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Akad is másik meghajtóm, az rosszul írt néha, és az a gond, az IDE s. Ha a gond magával a csatolással van, akkor nem tudom tesztelni. A gond az, most egy új HDD lenne jó, mert ez már kissé elavult és jelentkezett is szektorhiba :S Azt fogom meglesni, az apám gépében hogyan szuperál a meghajtó, ha nála sem okés, akkor roncstelep.
2013. okt. 18. 11:16
 5/5 A kérdező kommentje:
Ezazz, elvileg sikerült. Másik SATA s kábellel beindult, picit lassan, de nem baj, beindult, remélem menni fog... Gondolom a másik kábel megtört vagy megszakadt valahol, kontakthibás, és ezért volt a baj. Remélem mostmár minden rendben lesz. Márcsak a másik probléma áll fenn :S
2013. okt. 19. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!