I7 980x vs i7 4770k?
Melyik a jobb játékra ?
Most rakok össze gépet ez a 2 proci között gondolkodom
Tudom h a 980x régebbi de azert csak 6 mag meg xtreme széria
Legyszi mindent írjatok le előnyök hátrányok
A 2 proci kb ugyan olyan árban találtam igy az ár nem szempont
ha mindenképp a kettő közül akkor 4770K (erősebb,kevesebbet fogyaszt,nem kihalt platformra épül)
de játékra bőven elég pl. egy i5 4670k,így a különbözet mehetne jobb vga-ra. Játékoknál a vga az elsődleges szempont. hiába van csúcs szuper i7-esed ha mellette egy gagyi vga-d van.
Értem :) a válaszok hasznosak köszi
Tudom h elég az i5 ősök nagy részei is, de ha ebből a kettőből kellene valaszatnotok akkor melyik lenne az? És miert ? Mert mindn fele képpen i7 et akarok mar csak azert is mert jobban hangzik :D
Az első hozza szoló mondta h ink a 4770k
Többen is mondták már de nem igazán ertem :) nem jobb egy extreme 6 magos 12m Cache mint egy 4 magos 8M Cache ? :)
Mindkét általad említett processzor nagyon erős, ha azonos áron kapod, én is a 4770K mellett tenném le a voksomat.
Újabb, kevesebbet fogyaszt és a hozzá tartozó alaplap is jobb chipre épül, több újabb szolgáltatást tud. Tesztek szerint alig van köztük különbség, de a 4770K erősebb még így is a jobb utasításkészletek miatt.
Mire itt olyan alkalmazások fognak kijönni, hogy 6 magra ténylegesen szükség lesz, addigra a procid mehet a kukába:D
Ekkora teljesítményű processzorral sokáig fogod húzni, lásd a régi LGA 775 procik, a QX 6700 teljesítménye most kezd már kevés lenni, de egy Q9650 Extreme még mindig állja a sarat és nem egy mai darab, csak baromi sokat fogyaszt. Az i7 870 még a mai napig elég bármire, egy tuningolt 920-as szintén és itt kifejezetten játékokról beszélek, mert egyéb számításokban persze alulmaradnak az újakkal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!