Problémám van az új videokártyámmal. Már azóta új tápot is vettem tehát elvileg minden jó. Ám mikor berakom és elindítom a gépet nem jön be a monitoron kép. Mit tegyek?
GIGABYTE GV-R557D3-2GI HD5570 a vidikártya. Processzor Intel g530 alaplap pedig H61M-S1.
Jól van bedugva minden a kártyára van csatlakoztatva a monitor is. Fujitsu Siemens van, régi LCD monitor de jól működik. Megpróbáltam egy másik monitorral is de azzal se ment. Nem tudom mit tegyek, kérem segítsen valaki!
A PEG konkrétan a PCI Express Graphics rövidítve.
Ahogy nézem az alaplap manualját, a BIOS-ban ai init display first-nél 3 lehetőség van, auto, IGFX - ez jelenti, hogy az alaplapit használod, és PEG - ez jelenti, hogy a kártyát használod. Aztán van az internal graphics menüpont, itt be- és kikapcsolhatod az alaplapit, alapbeállítás itt is az auto.
Most jut eszembe, ha belepiszkáltál a BIOS-ba, akkor valahonnan csak kaptál képet, nem?
Feltehetőleg az alaplapi videokártyáról?
Ha igen, én most azt csinálnám, hogy kiszedném a kártyát, rádugnám a monitort az alaplapira, a biosban visszaállítanék mindent factory defaultra, aztán bedugnám a kártyát (szerelés természetesen mindig áramtalanított állapotban), és megnézném, ad-e képet vagy a dvi-ről, vagy a d-sub-ról. Ha nem, lehet piszkálni BIOS-t megint, beállítani a PEG-et, aztán lecsekkolni, működik-e. Ha semmi sem jön be, ki kell próbálni a kártyát egy másik gépben, meg a monitort is, tetszőleges sorrendben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!