Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom beállítani a...

Hogyan tudom beállítani a TP-LINK TL-WR340GD típusú routerem úgy hogy minden rácsatlakoztatott gépnek mindig ugyan azt az IP címet ossza ki?

Figyelt kérdés

2013. okt. 14. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Az IP-címnek egyedinek kell lennie egy adott hálózaton belül, mivel ez alapján küldi a router a csomagokat. A postás se tudja kivinni a levelet, ha a Rákóczi utcában csak 12-es szám van, de abból 8.
2013. okt. 14. 14:00
 2/4 A kérdező kommentje:
azt tudom... de pl ha reggel elsőnek az én gépem van bekapcsolva akkor az a 192.168.0.101-es címet kapja... de ha nem én kapcsolom be elsőnek akkor már nem a 192.168.0.101-et kapja hanem a 192.168.0.102-t és azért lenne lényeges mert be szeretném korlátozni az én gépemen a maximum letöltési sebességet... és ahoz az az ip kell amit az adott géphez rendel a router... de ez változik... és legközelebb már lehet hogy nem az én gépemét korlátozza hanem egy másikat... és nekem ahoz kellene hogy mindig ugyan annak a gépnek a sávszélességét korlátozza...
2013. okt. 14. 14:06
 3/4 anonim ***** válasza:

Tudtommal két megoldás van.

1, minden gépen egyedileg beállítod,az ip címet

2. a routeren MAC address -hez rendelsz IP-címet.

(felhasználókönyv 4.6.3 Address Reservation)

2013. okt. 14. 14:16
 4/4 P.O.C. ***** válasza:

Belép a router webes felületére.

DHCP (menü) --> Address Reservation

Itt a hálókarid fizikai címéhez (MAC Address) hozzá tudsz rendelni IP címet a DHCP címtartományon belül. Így minden bekapcsolásnál ugyan az a címet kapod.

Az egyes hálókarik fizikai címét megtudhatod a DHCP client list -be a DHCP menün belül, vagy a Windows parancssorba getmac /v vagy ipconfig /all parancsokat kiadva.

2013. okt. 14. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!