Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri venni egy Blu-ray írót?

Megéri venni egy Blu-ray írót?

Figyelt kérdés
A maivilágban ki lehet használni egy Blu-ray írót vagy már úgyis csak pendriveokat használunk?
2013. okt. 12. 07:57
 1/4 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ha video stúdiód van, vagy rendelkezel asztali Blu-ray lejátszóval, akkor talán.

De letöltött cuccok archiválására szerintem felesleges. Én ha helyet akarok felszabadítani a vinyóról egyszerűen törlöm, majd ha megint meg akarom nézni letöltöm újra. Pedig nem rendelemkezem valami nagy netcsomagaggal, akinek gyorsabb netje van az szerintem még jobban így van vele. Van DVD író a gépembe, de már egy fél éve nem használtam.

De mondom ha archiválni akarod a cuccaid, akkor megéri, mert a pen drive és a külső vinyó még mindig nem tud versenyezni vele GB/Ft arányba.

2013. okt. 12. 08:19
 2/4 anonim ***** válasza:

Nagyon nem egyértelmű a Blu-ray jövője.

Valójában a DVD által nyújtott képminőség bőven megfelelő.

(Szubjektív véleményem, hogy ha egy film esetében azzal kezdek el foglalkozni, hogy mennyivel több fűszálat tudok megkülönböztetni, akkor a film nem köt le, vagyis nem jó.)

Az optikai lemezek sem örök életűek. Az ember már akkor is szívja a fogát, ha egy dvd válik lejátszhatatlanná. Most képzeld el ugyanezt blu-ray esetében, ahol 5x annyi adatod vész el.

Jelen körülmények között egy HD képes merevlemezes médialejátszó sokkal rugalmasabb és használhatóbb alternatívának tűnik.

2013. okt. 12. 08:38
 3/4 A kérdező kommentje:
Szerintem nem fogok venni. Nincs stúdióm, és nem is lesz. Engem most az érdekelt, hogy lesz-e a Blu-ray-nek gyakorlati értáke pár év múlva.
2013. okt. 12. 09:04
 4/4 samuka80 ***** válasza:
3 évvel ezelőtt nekem is médiaboxom volt 1TB-os vinyóval, tele HD filmekkel.Aztán 1 nap csak úgy megadta magát a vinyó elektronikája.1 TB-nyi film ment lufira.Na akkor vettem Blu-ray irót és asztali lejátszót.Ma egy irható Blu-ray lemez kb 250Ft /szlovákiából/.Tehát már megfizethető.És a lemezek öregedéséről csak annyit, hogy az 1999-ben megirt princo dvd lemezt még mindig be tudom olvastatni a számitógépen.Az pedig már 16 éve volt...
2015. jan. 10. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!