Megéri venni egy Blu-ray írót?
Ha video stúdiód van, vagy rendelkezel asztali Blu-ray lejátszóval, akkor talán.
De letöltött cuccok archiválására szerintem felesleges. Én ha helyet akarok felszabadítani a vinyóról egyszerűen törlöm, majd ha megint meg akarom nézni letöltöm újra. Pedig nem rendelemkezem valami nagy netcsomagaggal, akinek gyorsabb netje van az szerintem még jobban így van vele. Van DVD író a gépembe, de már egy fél éve nem használtam.
De mondom ha archiválni akarod a cuccaid, akkor megéri, mert a pen drive és a külső vinyó még mindig nem tud versenyezni vele GB/Ft arányba.
Nagyon nem egyértelmű a Blu-ray jövője.
Valójában a DVD által nyújtott képminőség bőven megfelelő.
(Szubjektív véleményem, hogy ha egy film esetében azzal kezdek el foglalkozni, hogy mennyivel több fűszálat tudok megkülönböztetni, akkor a film nem köt le, vagyis nem jó.)
Az optikai lemezek sem örök életűek. Az ember már akkor is szívja a fogát, ha egy dvd válik lejátszhatatlanná. Most képzeld el ugyanezt blu-ray esetében, ahol 5x annyi adatod vész el.
Jelen körülmények között egy HD képes merevlemezes médialejátszó sokkal rugalmasabb és használhatóbb alternatívának tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!