Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a probléma ezzel a...

Mi lehet a probléma ezzel a régebbi Pentium IV PC-vel? (tovább)

Figyelt kérdés

Mercury KOB P4M266A NDMX alaplap

Intel Celeron 2GHz

1 GB RAM (2*512)

nvidia geforce fx 5200 (128 MB)

win xp sp3

Rettentő lassú volt a gép, amit már évek óta nem használtam. Beletettem még egy 512es RAM-ot + a videókártyát (eredetileg integrált volt), remélvén majd jó lesz. Bár javult valamit, de mégsem lett sokkal gyorsabb. Ekkor megnéztem a processzort, hogy ki van-e "száradva", mivel kb 9-10 éves gépről van szó. Megtakarítottam, tettem rá hővezető pasztát, de még mindig nem lett gyorsabb. Vagyis bizonyos műveleteket rendben végrehajt a gép, gyorsabban, mint előtte, de pl a böngésző (Chrome) indítás néha hosszú perceket vesz igénybe, de az intézőben/totalcommanderben történő mászkálás elég gyors, ill. divx videókat is simán tudok nézni.

A processzor mindig 100%-on megy, CPU-Z-vel leellenőríztem és 2000,20 MHz-en pörgött. De szerintem jól alkalmaztam a hővezető krémet is, mert 1 óra használat után sem megy 30°C fölé.

Én ezután vírusra gyanakodtam, Avast-tal próbáltam leelenőrízni (már korábban is fent volt), de másfél óra alatt 1%-ot haladt, pedig a gyorsellenőrzés opciót választottam.

Ezután újra akartam telepíteni az xp-t, de amikor odaért a folyamat, hogy "A lemezről való indításhoz nyomjon le egy billentyűt" akkor megállt, mert nem érzékelte az USB billentyűzetet (csak a BIOS-ban). Próbáltam ps/2es billentyűzettel is, azzal sem sikerült. Azt is próbáltam, hogy ne próbáljon más boot eszközöket, de az sem segített. Egyébként amikor ott van a folyamat, hogy nyomjon le egy gombot, akkor a belső speakerből rövid kattanás szerű hang jön minden billentyű leütésére (kiv: NumLock, CapsLock, ScrLk) és a Ctrl+alt+del újraidítja.

A BIOS-ban állítgattam az USB legacy support menüt is, de ezzel sem jártam sikerrel. Csináltam "screenshotokat" a BIOS-ról, hátha segít:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Tudom, hogy eléggé elavult már a cucc, nem is 3D animációs filmeket akarok renderelni, de egy 480p-s Youtube videót simán bírnia kéne, azt hiszem...

Tehát akkor egyáltalán újra kell telepíteni, vagy mi a teendő ilyen esetben?

Remélem nem felejtettem ki semmit.

2013. okt. 8. 19:05
 1/7 anonim ***** válasza:

Az első 5 sorban leírtad miért lassú a géped

Mercury KOB P4M266A NDMX alaplap

Intel Celeron 2GHz

1 GB RAM (2*512)

nvidia geforce fx 5200 (128 MB)

win xp sp3

2013. okt. 8. 19:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Sajnos elég réginek tűnik a gép ahhoz hogy lecseréld.

Ha viszont meg akarod tartani, próbálkozz még valamivel újratelepítés ügyében, mert szerintem sokat segítene rajta

2013. okt. 8. 19:11
 3/7 A kérdező kommentje:
De korábban játszottam is vele, igaz egy másik VGA-val pl NFS Underground meg LOTR Battle for Middle Earth, most meg néha egy jobb klikkre az asztalon másfél percet kell várni.
2013. okt. 8. 19:13
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor egy újratelepítés+ ha nagyon meg szeretnéd tartani ezt a gépet,akkor valami jobb proci(akár használtan is), de még mindig az a véleményem, hogy ezért a gépért nem éri meg annyira küzdeni, ha az újratelepítés nem segít, én cserélném
2013. okt. 8. 19:18
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem, de elakadt az újratelepítés is, mint ahogy leírtam...
2013. okt. 8. 19:35
 6/7 anonim ***** válasza:
sőt megsúgok még valamit a gépedről: 90% hogy a táp is Mercury.
2013. okt. 8. 19:49
 7/7 anonim válasza:
HDD (wincseszter) hibája okozhat iszonyú lassúságot, és telepítés megfagyást is.
2016. jan. 26. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!