420w-os táp elég még ehhez a géphez?
MSI H61M-P31 alaplap
Intel Dual Core G2120 3.1GHz 1155
Gigabyte GV-N650OC-1GI GTX650 1GB DDR5
4gm ddr3 ram+2gb ddr3
1tb hdd+160gb hdd+500gb hdd
egy sima dvd olvasó/író
körülbelül ennyi
mezarius
Elég, de azt se tudod milyen típus. Csak nekem sántít így?
Elegendő lehet a 420W, feltéve, hogy ebből 320-at le is tud adni a 12V-os ágakon és nem csak elméletben, hanem egy fűtött szobában található gépben, több órán keresztül is. A 12V pedig terhelés nélkül és terhelve is 12V, nem pedig 11,8 és 12,2 között ugrabugráló szám.
Na itt válik el (kb. 9-10eFt-os árnál)a semmire sem való occókici kategória és az a minőség amire szükség van.
"A 12V pedig terhelés nélkül és terhelve is 12V, nem pedig 11,8 és 12,2 között ugrabugráló szám. "
Az ATX szabvány 5%-os eltérést enged +12V-on(többek közt), és ilyen ingadozást bőven fogsz látni, főleg csoportfeszes tápoknál(a legtöbb táp bő 20K-ig ilyen).
Ezt nem tudtam. Azt viszont tudom, hogy a gép komponenseinek, többek között a winchesternek nem igazán használ ha nem azt a tápfeszültséget kapja, amit igényel. A 11,4V ide már gyilkosan kevés.
Ha így értesz hozzá, akkor mondd, milyen típust válasszon a kérdező a 400-450W-os kategóriában, mondjuk 15eFt-ig?
Ha már 11,4V az már egy alsó szélső érték, az a vízválasztó amit a szabvány enged(felülről 12,6V), de ez már tényleg nem megfelelő érték.
Azt nem tudom, hogy jött ide, hogy 15K-ért mit vegyen a kérdező, nem is írta és egyéb igényeit se tudjuk(modularitás, szín, hang stb.), bár a mozgás tér is kicsi. Ennyiből az XFX Pro 450 vagy a Coller Master GX 450 lenne az amit vehetne(a CM-hez könnyebb hozzájutni sokkal).
Azért írtam a 15K-t, mert feljebb megjegyeztem, hogy 9-10eFt-nál kezdődnek a normális tápok. Ez alatt nem nagyon kap megfelelő minőséget, emellett engem is érdekel, hogy milyen fajtát tart megfelelőnek, aki ért hozzá.
Az eredeti kérdést már megválaszoltuk, csak fontos, hogy minőségi típusok közül válasszon a kérdező 420 wattosat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!