Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy lehet a videokártyát...

Hogy lehet a videokártyát felhúzni? Meg hogy igazából mit jelent?

Figyelt kérdés

Olvastam egy cikkben hogy valami programmal ki lehet csikarni több teljesítményt a videokártyákból! Nos az lenne a kérdésem, hogy hogy lehet? Meddig lehet? hogyan, és milyen programmal?

Am az illető egy Gigabyte gt630 1gb ddr3 mas! Azt írták hogy lehet nincs is értelme én azért megpróbálnám ! meg hogy meddig húzzam ?

2013. okt. 6. 20:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Szoftveresen megemeled a gyári értékeket, de én szeretem magam távol tartani az ilyen kóklerkodásoktól.
2013. okt. 6. 20:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem kóklerkodás.

Viszont ilyen ajtótámaszték GT630-al semmi értelme foglalkozni.

2013. okt. 6. 20:24
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát persze hogy nem az, ahogy a chiptuning, meg a konzol flashelés se...
2013. okt. 6. 20:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért lenne kóklerkodás,hogy emelek egy órajelet,azért hogy az adott CPU/GPU/RAM több műveletet végezzen adott idő alatt.

Ha valaki ilyenkor tojik a tesztelésre,megfelelő feszültségre,különösképp a hűtésre,és csak húzgálja ész nélkül,az kóklerkedés.

Akkor az Intel is kókler mert szándékosan szorzózármentes processzorokat ad ki?

2013. okt. 6. 21:50
 5/7 anonim ***** válasza:

kóklerkodás...

Aki manapság (de már 6 éve is) megvesz egy amd procit mondjuk, és alapórajellel járatja, az idióta. Ugyan ez elmondható a videókártyákkal kapcsolatban is, viszont itt a szerencsén múlik a legtöbb dolog: ha kifogsz egy fos kártyát (pl. mint amiket a sapphire gyártott egy időben 7870-50 et) akkor azt lehet még 10%-ot sem tudod majd túlhúzni, mert instabil lesz. Az ilyen kártyáknak általában magasabb az alap feszültségük, jobban melegszenek, és kevesebb a túlhúzási potenciáljuk.

Na most azt, hogy a te kártyád hogyan és meddig húzd, googlezd ki inkább, forumokon nézd meg ki mit és mivel ért el vele, aztán próbáld meg.

2013. okt. 6. 23:57
 6/7 anonim ***** válasza:
Milyen kóklerkodás?A gyártó maga adja a programot a tuningoláshoz(pl:gpu tweak,msi afterburner) amiben könnyedén felhúzod a vgat..
2013. okt. 7. 08:19
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat utána olvastam egy kicsit és tényleg ad a gyártó hozzá külön programot amivel fel lehet húzni szóval tényleg nem kóklerkodás! Azt írták a gt630.ról hogy nem nagyon érdemes, de olyan nagyon rosszat nem lehet csinálni vele hogyha felhúzom! Szóval úgy gondolom hogy megpróbálom és aztán lesz ami lesz! Mondjuk így is meg vok elégedve a kártyával mivel nekem nem arra kell hogy agyba főbe játszak csak néha becsúszik egy crysis az is low grafikon nekem elég vagy sniper ghost warrior 2 ja am azzal teszteltem a kártyát és futot full grafikon full hd-ben! Előtte am egy ati radeon 4350 -em volt szóval attól ez fényévekkel jobb! Köszönöm a válaszokat még egyszer :)!!
2013. okt. 7. 18:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!