Nemsokára szeretnék venni egy Asus A88XM-PLUS alaplapot. Egy x16 pce 3. 0 vga teljes sebességgel tud működni ebben a lapban?
Szerintem egy kártya igen, mert azt írják, hogy x16-os PCI Express 2.0/3.0-s portok száma: 2 (x16/x4)
Persze, működni fog.
Látom ez már egy FM2+ alaplap.Mennyiért dobálják?
És milyen proci landol benne?
Szerintem ezt a típust még nem lehet kapni, de ahogy írják lassan már jönnie kellene. Én olyan 30 000ft-körüli árra tippelek. Kaveri APU lesz majd benne, amikor majd megjelenik és lesz belőle választék.
Sajnos a micro atx lapokhoz kínált házak kb akkorák, mint egy normál. Kisebbekből nincs nagy választék, ami van az pedig általában jóval drágább.
Már 6 éve egy core2 rendszerem van XP-vel és még most is nagyon elégedett vagyok vele, de kell egy kis frissítés.
"Kaveri APU lesz majd benne"
Na akkor még mielőtt megveszed az alkatrészeket, olvass el minél többet erről az APU dologról, hogy bővüljön a látóköröd...
Mert a kérdésedben úgy látom PCI-E csatoló felől érdeklődsz...de miért is?
Te is beleesel abba hibába hogy videokártyát akarsz tenni a PCI-E csatolóba de közben meg egy APU-t veszel...
Egy APU-t ami még meg sem jelent, nem tudjuk milyen lesz játékok alatt, nem tudjuk melyik diszkrét kártyával tud DG-t kapcsolni...
-Egy APU-t ami mellé nem kell külön videokártya, mert integrálva van a prociban.
-Egy következő generációs APU-t ami a megjelenése napján drága lesz.
-Egy APU-t amelyiknek igp-jének játék szempontjából fontos hogy gyors (és drága) RAM-okkal társuljon
-Egy APU-t ami összességében drága lesz, játék alatt mégsem fogja az általad kívánt szintet elérni. (és ebből az árból biztos ki lehet FM2+-on is hozni majd olcsóbb nem APU hanem CPU, és olcsóbb de lassabb ram és jó diszkrét videokártya társításával egy jobb gépet játékra)
Nem okoskodásnak szántam, elnézésedet kérem. Örülök neki, ha átlátod a részleteket.
De hidd el nagyon sokan nem értenek hozzá, és újonnan megjelent APU-t vettek, (FM1 Llano, FM2 Trinity vonalon) aztán a drága gépük mellé kénytelenek voltak még venni minimum 30.-ért még videokártyát is, mert a játék lett volna az első szempont már a vásárlás pillanatában is.
Szóval, hozzászólásom csak segítségnek szántam, de az csak örvendetes, ha a kérdező is tájékozott....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!