Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit jelenteze ez?

Mit jelenteze ez?

Figyelt kérdés

Szeretnek vasarolni ramokat egy Asusfm2A55-M alplapba es egy AMD A10 5800K processzor melle 4 vagy 8GB ramot venni.

Csak nem tudom hogy mire celoz a gyarto hogy pl: DDR3 2400(O.C.)/2250(O.C.)/2200(O.C.)/2133(O.C.)/2000(O.C.)/1866/1600/1333/1066 MHz Non-ECC

Ez a bizonyoc O.C mit jelent es a Non-ECC?

Es tobbet kozot mekkora kulombseg lenne ha 1600MHz ram es 1866MHz ram kozott? Mert most van 2x2GB 1600MHz es vennek 2x2GB 1600MHz es akkor 8 GB 1600MHz , de ha valtani akarok 1866MHz-re 8GB mar duplaja es megeri azt az art vagy nem lesz akkor kulombseg pl jatekokban is nem full HD-ra megyek egy kozepes grafika siman megteszi szoval megis megeri azt az arat vagy inkabb maradjak az 1600MHz-nel?

2013. okt. 5. 13:18
 1/1 Mr. V. ***** válasza:

Kisebb utánaolvasással külföldi oldalakon nekem annyi derült ki, hogy bizonyos AMD CPU-k maximális értéke 1333 vagy 1600, ami a memória időzítését is befolyásolja...

Ezért nincs 1600 alatti értékeknél az O.C., ami az Over Clocked rövidítése, azaz a RAM gyorsabb, mint a proci.

Az ECC (Error Correcetion Code) egy plusz chip a RAM-on, amolyan hibajavító funkciót tölt be.

Esetedben mivel AMD prociról van szó, a proci leírásában kéne utánanézni a támogatott sebességeknek és RAM-oknak, bár szerintem sebességileg nincs akkora változás, hogy a már meglévőket lecseréld, ahelyett, hogy melléjük vegyél (ha még belefér fizikailag).

2013. okt. 10. 16:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!