Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Videoszerkesztéshez milyen...

Videoszerkesztéshez milyen ár-ban érdemes gépet venni?

Figyelt kérdés
Én gépet 80-100,000 értékben gondoltam. Nem akarom sok mindenre használni, csak egy vegas pro 11-et futtatnék rajta.

2013. okt. 4. 21:55
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez nagyon sokk mindentől függ. Nekem Videó vágásra van gépem, ez nekem 400 ezer volt. SSD 32 giga ram, meg i7 proci. Mondjuk én 40-50 gigás fullHD videókat vágok, de szerintem a 4k formátum megakasztaná.

De emlékszem, mikor mikor svhs videókat sima 1 procis gépen vágtam 10 éve. De volt dvd minőségű is.

Nagyon függ milyen az alapanyag, mert nagyobb felbontáshoz memória, és proci kell rendesen.

Vagyis HD filmet ilyen géppel csak nagyon nehezen tudsz vágni. Illetve talán sehogy.

A videóvágás legfontosabb eleme a számítási kapacitás, amiből sose elég. Meg úgye a render idő. Nem mindegy, hogy egy 20 perces kisfilemt 30 perc alatt számol ki a gép, vagy 8 óra alatt.

2013. okt. 4. 22:28
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Én most jelenleg Sony Vegas Movie studio hd platinum 10.0-t használok, a gépemen, de egy FullHD videónál szaggat. Jelenlegi konfiguráció:

Intel Pentium 4 2 magos 3.0Ghz

RAM: 1GB

Videokártya: Ati Radeon HD 5550 1GB

A gond az, hogy 480p-s felbontásig szaggatás nélkül tudok bármit csinálni a videóval. De ha beteszek egy FullHD-s vidit a szerkesztőbe, és le akarom játszani, azonnal szaggatni kezd, és nem lehet megvágni. Gondoltam rá, hogy a ramot bővítem 8GB-ra a proci-t meg egy 4 magost és minimum egy 3.0Ghz-t vennék.

2013. okt. 5. 14:28
 3/3 anonim ***** válasza:
Proci, ram meg egy ssd, az nagyon megdobja a sebbeséget
2013. okt. 5. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!