Mire jók ezek a nagy teljesítményű Nvidia Qadro kártyák?
Figyelt kérdés
2013. okt. 4. 19:01
1/16 A kérdező kommentje:
*Quadro
2013. okt. 4. 19:01
2/16 anonim 

válasza:

Hát játékra pont nem. :) Nagy számítási kapacitást igénylő grafikus munkára. pl. CAD/CAM munka, ahol rengeteg polygont kell mozgatni. Vagy tudományos számításoknál is bevethető az extra erőforrást. Amúgy a Quadro (meg a FirePro AMD-nél) nem sokban különbözik a GeForce társaitól. Általában sokkal több memóriát tesznek rá. (manapság ez sem feltétlen van már így) Ezen kívül másmilyen a driver hozzájuk. Játékoknál pl különböző "csalásokra", optimalizációra - ahogy nevezik - van szükség, hogy jobban fusson a játék. Ezért van az, hogy új drivernél gyorsulás érhető el. Mármost ezeknél viszont a driver a képminőségre és arra lett feldolgozva, hogy a GeForce-okkal szemben ne dobáljon el képkockákat a nagyobb teljesítmény oltárán. Tehát pl játékra nem is alkalmasak nagyon. Viszont produkciós és tudományos munkákhoz (kórházakban is használnak ilyet úgy tudom) kiváló. Ez az árán is meglátszik, mert van milliós árú Quadro is.
3/16 A kérdező kommentje:
3D modellezésre, és 3D játékfejlesztésre alkalmas?
2013. okt. 4. 19:13
5/16 A kérdező kommentje:
Csak megijedtem hogy ha nem játékra való akkor hogyan tudom letesztelni a játékot, de megnyugodtam :)
2013. okt. 4. 19:21
6/16 anonim 

válasza:

Ne értsd félre:
Ezek is képesek ugyan úgy a DirectX/OpenGL szaványokra, amik a játékokhoz kellenek. Csak a driverek miatt a játékbeli teljesítményük elmarad a GeForce / Radeon társaikhoz képest, az eltérő célfeladatok miatt.
Más szóval nem egy Quadróval fogod a Crysis-t 120FPS-el futtatni. Egyes játékokat még jól is vihetnek amúgy (modelltől / játéktól függően). De ez változó.
7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm, meg lesz az új számítógépembe a videokártya :)
Már csak az egyéb alkatrészek kellenének :)
2013. okt. 4. 19:29
8/16 anonim 

válasza:

Azért hozzáteszem, hogy a legolcsóbb Quadrók nem nagy teljesítményűek! Itt is inkább a felső kategória ami igazán kemény. Az alsóbb kategóriás kártyák, hasonlóan a GeForceokhoz inkább több monitoros rendszer kiszolgálására vannak.
9/16 A kérdező kommentje:
Egy Quadro k4000, milyen választás ilyen célra?
2013. okt. 4. 19:39
10/16 anonim 

válasza:

Szerintem 3D modellezésre kiváló választás (attól függ, milyen szoftverrel persze), de fejlesztésre már nem annyira, a gyengébb teljesítménye miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!