Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Jól van kialakítva a légáramlá...

Jól van kialakítva a légáramlás a "házamban"? +kép

Figyelt kérdés

[link]

Remélem elég érthetően rajzoltam le. A tápnál és a hátuljába szerelt ventilátornál jön ki a meleg, és az oldalán megy be a hideg levegő...jól áll így vagy tegyek még1 et az oldalába? Mivel egy q6600 proci és egy gtx 650ti van benne ezért elég jól fűt ha játszok( múltkórjában 60C°volt a VGA-m)

2013. szept. 30. 19:01
 1/6 anonim ***** válasza:
35%

isszonyú rossz... nem szabad hogy a levegő áramoljon, mert azzal port visz a gépbe, ami lerakódik és megnehezíti a hőelvezetést.

Na'h de viccet félre téve, a 60fok egy GPU -nál még elég hűsnek számít, nekem normál üzembe annyi, ha játszanék akár fel menne 90 fokra is. (mondjuk passzív hűtéses, nem szeretem ha sok zajos dolog van benne)

2013. szept. 30. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
A merevlemezt is kicseréltem csendes SSD -re mert zavart ahogy az olvasó fejet pozicionálja és az a halk kattogás volt.
2013. szept. 30. 19:52
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem a VGA-m alapjáraton 25C a CPU 20C...Akkor mi van azokban a nagyon tuning házakban ha áramli a levegő? Elől be hátul, oldalt ki...
2013. szept. 30. 20:12
 4/6 anonim ***** válasza:
pl. sok venti, meg extra nagy hűtők.
2013. szept. 30. 20:38
 5/6 anonim ***** válasza:

"isszonyú rossz... nem szabad hogy a levegő áramoljon, mert azzal port visz a gépbe, ami lerakódik és megnehezíti a hőelvezetést. "

Hát ne haragudj, eléggé el vagy tévedve.

Te lezárnál egy számítógépházat hermetikusan, hogy ne kerüljön bele por?

Próbáld ki, milyen hatásfokkal dolgoznak a hűtőbordák és ventilátorok egy teljesen zárt , fülledt, átmelegedett levegőjű házban.

Elárulom: a hűtőbordák az általuk leadott hőt a közvetlen környezetükben levő levegőnek adják le. Tehát egy zárt dobozban ha a levegő nem tud távozni, ugyanúgy melegedni fog tovább.

És most képzelj el egy számítógépházat ami nem zárt, hanem az előlapja és a hátulja nyitott valamennyire.

Ide ezekbe a nyílásokba alacsonyan forgó de nagyméretű ventilátorokat szoktak szerelni, hogy légáramlást biztosítson a ház belsejében. A gép elejéből hűs levegőt szív be , továbbítja a memória-proci-vga felé , ott történik egy hőleadás és a meleg levegő kimegy hátul. Elölről mindig jön a friss utánpótlás, így nem főnek meg az alkatrészek a saját levükben egy zárt dobozban...

Itt egy kép a működésről:

[link]

Por kerül így az alkatrészekre, és rontják a hőleadást?

Hát persze.

Na de kérem, a levegőt is meg lehet szűrni...

Jobb házakban a gép eleje tele van rakva szivacs, papír, pollen szűrőkkel.

Ott alig kerül be por a gép belsejébe....

2013. okt. 7. 09:19
 6/6 anonim ***** válasza:
69%
#5, látom az irónia mint fogalom kiesett az életedből.
2013. okt. 7. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!