Valahogy lejjebb kapcsolhatom a ventillátor forgásszámát?
Az a gond, hogy tegnap este óta hihetetlenül hangosan zúg. Ma kitakarítottam teljesen, de semmi eredménye. Kicsit mintha lötyögne is a ventillátor előre-hátra, mikor nincs használva, de használat közben a helyén marad... mégis zúg.
Gondoltam, hogy lejjebb veszem a fordulatszámot, mert már nagyon idegesít a hangja (nem érdekelnek a következmények), de a SpeedFan nevezetű program ezt a ventillátort nem tudja kezelni, csak a másikat.
Nekem azzal van a gondom, ami a gépház hátulján található, a kis réseknél.
Valami ötlet?
Csak külön szabályozóvan, vagy egy előtét ellenállással.
vagy csere egy lassabb darabra.
Vagy az is lehet, hogy nincs is rászükség, mert a meleg levegő kimegy magától is a gépházból. (Tápventi, másik rendszerhűtő, stb.)
Próbáld ki. Lehúzod a csatlakozóról és figyeled, mennyit melkedik a hőmérséklet. Ha nem sokat, akár úgy is maradhat.
Igazából még mielőtt írtál volna megoldottam maszek módra: Leragasztottam ragasztószalaggal, hogy ne forogjon :D
Olyan jó ez a csend végre...
Amúgy nem tűnik úgy, mintha túl meleg lenne így sem... de az oldalát levettem a háznak azért.
Olyat ne csinálj, hogy megállítod a ventilátorlapátot, mert nem tesz jót a tekercseknek.
Inkább húzd ki a csatlakozóját. (Aztán ki is szerelheted az egészet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!