Nem látja a Windows 7 a vidókártyámat. Hibakód 10. Mi lehet a baj?
Figyelt kérdés
Már 3-szor telepítettem fel a windows 7-et (64bit-es Ultimate) és egyszer sem látja a vga-t. Az eszközkezelőben két kártyát lát mindkettőt "Szabványos VGA grafikus adapter" néven tünteti fel, de amíg az alsó működik rendesen (gondolom ez valami alaplapi cucc, addig a felsőn sárga felkiálltó jel van és ha belépek tulajdonságaiba ezt írja: Az eszköz nem indítható el (Kód: 10)
Próbáltam az Erőforrások fülön IRQ-t állítani, de ott nincs semmi csak ez: Az eszköz nem használ erőforrásokat, mert probléma van vele.
BIOS-ba se tudom IRQ-t állítani, mert ott meg nincs sehol rá lehetőség. Semmilyen drivert nem enged feltenni. Egyébként laptopról van szó, a kártya pedig Nvidia GT635M.
#videokártya #hibakód 10
2013. szept. 29. 12:09
1/5 P.O.C. válasza:
Szerintem azért van 2 videokártya, mert switchable graphics technológiás a laptop, magyarul kiválaszthatod teljesítményigény és fogyasztás szempontjából melyik grafikus kártyát akarod használni. Ilyenhez viszont speciális driver kell, nem telepítesz ész nélkül random mindenféle drivert, amit csak találsz. Ha azokat a drivereket használod, amit a laptopgyártó honlapján mellékelnek a gépedhez, valószínűleg meg fog oldódni a problémád.
2/5 A kérdező kommentje:
Asus laptopról van szó és ehhez a típushoz csak! windows 8-as driverek vannak fent, de mint említettem én windiws 7-et használok. Amikor megvettem újonnan nem volt rajta semmilyen op-rednszer és akkor is 64-bites ultimate-et telepítettem rá és akkor nem volt ilyen jellegű problémám. És nem ész nélkül telepítem a drivereket, hanem a videokártyához is külön kikerestem az nvidia honlapján a kártyához való drivert, de azt sem tudtam feltenni, mert azt írja először telepítsek Intel drivert amit viszont fogalmam sincs honnan szedjek megfelelőt. De ha még találok is, kétlem hogy attól látni fogja a kártyámat.
2013. szept. 29. 12:59
3/5 P.O.C. válasza:
Nem lesznek jók hozzá, kénytelen leszel megbarátkozni a Windows 8 -al.
4/5 A kérdező kommentje:
Jó és akkor eddig mégis hogy működött minden normálisan? Több mint egy évig használtam problémamentesen a gépet Windows 7-el.
2013. szept. 29. 13:19
5/5 P.O.C. válasza:
Akkor valamit máshogy csináltál biztos. Fogalmam sincs, én sosem szoktam más drivereket használni egy laptophoz a gyáriakon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!