Processzornál a magok száma mit jelent?
Amúgy kérdező, korod, nemed?
És mit tanulsz? (vagy tanultál)
A kedves barátodnak igaza van.
Nekem is ilyen procim van. Az én magjam 3600MHz-en pörögnek és négy van belőlük.
Tehát ha van egy járék aminek kell a processzorteljesítmény akkor az én processzorom ennyit tud számolni maximum, magonként 3,6GHz-t. (tehát 3,6x4 ahogy a barátod is mondja)
"(tehát 3,6x4 ahogy a barátod is mondja)"
Nem, ezen a logikán elindulva te azt jelented ki, hogy a te CPU-d 14,4 GHz-s. Ez baromság. Az órajeleket és a magokat külön logikailag kezeled(kivétel bull architektúránál és az abból fejlesztettnél, bár ott is a mai programok 99%-ban 1 modul 2 magként működik) és mindegyikhez társul az adott órajel.
Huh, akkor tisztázzunk egy nagyon fontos dolgot! A prociban a magok: Ha egy egységben 4 mag van, az gyök kettőre leegyszerüsítve azt jelenti, h az adott egységben 4 processzor van, de ismétlem, leegyszerüsítve!! És ami a legfontosabb, a magokat sosem szorozzuk össze!!!
Amúgy ez a kérdés már volt feltéve, és ott le van írva pontosan, a válasz!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!