Ehhez a videókártyához milyen alkatrészeket vegyek?
Vettem egy GeForce GT 610-es kártyát, mert a régi elromlott.
A jelenlegi alaplapom (AsRock 4CoreDual-Sata2) túl régi hozzá, így nem ismeri fel.
Ezért vennék egy újat, csak nem tudom melyik lenne hozzá a legoptimálisabb. Kb 15-20-at szánnék rá.
Ezen kívül kellene egy új proci is. (Jelenleg Dual Core E5300-as van) Erre is 15-20-at szánnék.
A 2GB Ram, meg a Codegen 400W Táp szerintem maradhat benne.
Tudnátok segíteni?
A táp, ram milyen?
Proci?
VGA-t hagyom a végére. :)
40k
A VGA-ra meg további 20-at.
Nos, ha játszani akarsz, kell 4gb-os DDR3-as RAM.
Kell egy processzor (AMD 4 magos procijait ajánlom, mert azok olcsóbbak). És ehhez egy olcsóbb alaplapot.
Sajnos egy jó táp 12-15 ezer körül van. A 4gb ram 10k körül (fél éve majdnem fele ennyi volt), egy 4 magos amd 20 ezer, és az alaplap is kb 15k.
Akkor linkelgetek:
CPU: [link]
VGA: [link]
RAM: [link]
vagy: [link]
Alaplap: [link]
Táp: [link] (tápból választhatsz mást is.. ajánlott túlfesz/áram védelemmel ellátott 5-6 pines hosszabbítót használni)
Ha le akarsz faragni a költségekből, a CPU+VGA HELYETT VEHETSZ EGY APU-t:
Nos ha sokat játszol, emellett célszerű lesz Hűtőt venni a procihoz, de nem kötelező (picit hangos a gyári játék közbe)
Utolsó vagyok:
Tápnak ezt ajánlom még: [link]
A jó táp azért fontos, hogy egy áramszünet miatt kisebb eséllyel szálljon el az egész gép. A túlfesz védett hosszabbító pedig azért, hogy a táp is túlélje. (2-6ezer ft, auchanes/tescos is megteszi)
Másik ventilátort pedig ráérsz később megvenni (ezért nem is linkeltem), addig jó a gyári.
Nagyon szépen köszönöm, ez igazán korrekt válasz volt! :) Ment is a zöld pacsi.
Viszont egy utolsó kérdésem lenne: Ez az APU tartalmazza a 3.8GHzx4 procit+a videókártyát is? Mert a videókártyáról nem találtam semmit az oldalon.
Ez az APU ezzel az alaplappal tartalmaz egy videokártyát, és egy processzort.
"Videokártya Típusa: AMD Radeon HD 7660D"
Viszont egy HD7770 mindenben veri ezt az APU-t!
Szóval vagy hagyd meg a vga-t, és veszel minden mást.
AZ APU kártyája kb annyit tud, mint amid most van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!