Aluminium radiátor milyen lenne vízhűtéshez?
Vízhűtést építek,hogy lehalkítsam a gépem és szeretnék passzív megoldást,egy szobai aluminium radiátorra gondoltam hőleadó ként.
Nem csúfkodik, beolvad a szobába, elég nagy és Viszonylag olcsó.
Szerintetek letudna hülni egy ilyenben a víz szobahőmérsékletűre?
Kb 300 watt fűtné.
Két rizikós pontja lenne a radiátornak.
1. A proci és a víz közti hőátadás, amit könnyű elrontani, és nagy hőellenállást produkálni közéjük,
2. és a víz keringési sebessége. Minél nagyobb, annál jobb, de annál hangosann is.
A proci kb 70 watt, a vga olyan 120, az alaplap 15, nincs itt 300 watt korántsem:) Ettől függetlenül a GTX 460 nagyon meleg és ez nem azért van, mert sokat fogyaszt, egyszerűen kazán és kész. Ha halkítás a célod, akkor ahhoz kell egy jó pumpa, ami hangtalanul dolgozik nagy vízszállítással, ilyen lehet egy Eheim vagy egy Laing D5-ös. Mindkettő 15 körül mozog árban. A gtx 460 blokkja nálunk nem is nagyon szerezhető be, legolcsóbban 120 dollárért találtam. A proci blokkja olyan 6-8 között van a legolcsóbb, plusz felfogatás, erre jönnek a csatlakozók, csövek, és a folyadéknak is 2000 Ft litere, mert speckó folyadék kell, ami nem algásodik.
Minden költséget figyelembe véve szvsz. marhaság ekkora összegnél azon agyalni, hogy a radiátor olcsó legyen, mert az a legkisebb tétel az egészben.
Igazából,a blokk elkészíthető,a kártyáé biztos úgy készül,a procinál még vacilálok,de nem látom értelmét,gyári blokknak,annyival nem jobb mint amennyivel drágább.
Meg a vörösrezet már beszereztem :)
Van egy vízpumpám,régen már használtam ilyen célra és tökéletesen működött,kap egy új rotort és tökéletes ,650 liter/óra.
Meg amúgy azon is agyalok,hogy beszerzek egy második gtx 460-at,azzal pedig már elég jó videoteljesítményem lenne és egy tényleg 300w hőt termelő gépem.
A speckó folyadékot pedig házilag is megtudom oldani ami nem algásodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!