Nem kevés egy a tápegység? Konfig lent!
Van egy Asus P5bVM alaplapom, 2.5GB Ramom, és egy Geforce 8800 GS-m.
1 Dvd író (a cd írómat kikötöttem nemrég), és egy 80GB-s winchesterem.
A gép már 3 hete megy, de mivel tudom hogy nem valami nagy márka, így félek hogy később elviszi az egészet:
Linkworld LPM16-25 550W
Elég ennek a konfignak? Nem akarom túlhúzni, és nem manapság fogom bővíteni :)
Bontsuk ketté a problémát.
1. Ezt a gépet simán elviszi, sőt valószínűleg ebből kettővel is boldogulna.
2. Fogalmazzunk úgy, hogy nem ajánlott a márka. (Az ilyen mminősítések úgy működnek, hogy egyszer valaki valahol valamiért leírja, és mindenki más a mástól kapott információt adja tovább. Pl. a Codegen, vagy a HKC megépíthetné a világ legjobb, legstabilabb tápját, amíg egy felkent guru el nem olvad tőle nyilvánosan, mégis fekete seggűnek számítana.)
Ez viszont koránt sem jelenti azt, hogy ne szolgálna ki évekig hibátlanul. Viszont benne van a pakliban, hogy hamarabb megadja magát.
Áhh, értem. Szóval természetes "meghalás" ra számítsak.
Igazából attól féltem, hogy konkrétan nem bírja. Ahogy lesz pénzem, veszek egy márkásat, jobbat, ami talán - s statisztikák szerint - többet bír, de akkro egyenlőre nem félek :)
Az ilyen noname tápokkal inkább az baj, hogy teljesen dokumentáltlan, hogy milyen elektronika van benne.
Egy márkás tápról vannak tesztek, ahol szétszedik és megvizsgálják őket, de nomane tápok esetén teljesen lutri, hogy milyen belseje.
Lehet benne akár egy korrekt CWT belső is, vagy seetleg valami ipari hulladék kategória is.
Ezt te nem fogod megtudni, amíg meg nem veszed és szét nem szeded, és abból is csak akkor tudsz meg valamit, ha értesz a tápegyesékhez.
Egyébként ez a HKC és a Codegen saját sara, hogy szarnak tekintik a tápegységeit.
Ha lett volna legalább egy jól sikerült szériájuk, amit kiküldtek volna magazinoknak/ tesztoldalaknak, akkor talán lenne valami minimális presztízsük.(Pl LC Power-nek vannak jó tápegységei is(Metatron/Gold/Pro line széria))
De úgy látszik, a Codegen és a többi hasonló cég jól elvan az olcsó vackok forgalmasával, azoknak, akik nem törődnek a táp minőségével.
Nekem már nyírta ki egy P4-es alaplapomat egy Mercury tápegység egy nagyobb vihar során(A tápegység túlélte, az alaplap nem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!