Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tudtok nekem röviden monitorfé...

Tudtok nekem röviden monitorfélékrol irni? H pl: elönyei/hátrányai? és hibáik

Figyelt kérdés
2013. szept. 22. 17:21
 1/3 Dantehnor ***** válasza:

Monitorok között több fajta van.

Van Katódsugaras,Ledes,LCD monitor.

A katódsugaras:

Ez a legelavúltabb monitor típus.Az első forgalomban kapható számítógépek ilyen monitorral voltak kaphatóak.

Ezeket a monitorokat már csak használt áruk közt található meg.Hátránya hogy nagyon rontja a szemet és az előnye hogy tartós. Ára:1-15K.

LCD:

Ez hozta a legnagyobb áttörést a monitorok között.

Mai világban a legelterjettebb monitor típus.

Hátránya:Ha sok ideig ugyanazt a jelet kapja akkor beleég a kép.És előnye hogy tartós és nem annyira rongálja a szemet.

LED:

Ez a mai világ csúcstechnikája a LEDek nagy áttörést jelentettek a múlt és a jelen között.A mai ledek átlag élettartalma 170000 óra/Led.

Hátrányként mondanám hogy nem bízok ebben a technikában, és én inkább az LCD felé hajlanék.

2013. szept. 22. 17:39
 2/3 BM-Striker ***** válasza:
A LED nem egy külön monitor típus, egyerűen azt jelenti,hogy az LCD monitor led oldalvilágítással rendelkezik a fénycsöves háttérvilágítás helyett.
2013. szept. 22. 17:57
 3/3 anonim válasza:
Nem a háttérvilágítás az legfontosabb tényező, hanem a panel. TN panelt felejtsd el. Az IPS panellal szerelt monitorok most a legajánlottabbak. Bár attól is függ, hogy mire használod. Pl.: DELL U2312,DELL P2314H, LG IPS237L... Ezek alatt már a jó elektronika összhangban van a panellal..
2013. szept. 24. 13:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!