Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Asus M2N-E alaplon működnek a...

Asus M2N-E alaplon működnek a SATA 2 és a SATA 3 csatlakozós merevlemezek?

Figyelt kérdés
Gyártó oldalán csak azt találtam, hogy 6db SATA csatlakozó van, de valahol láttam, hogy bios frissítéssel működnek a felsoroltak is de nemtudom igaz-e.

2013. szept. 21. 11:43
 1/3 P.O.C. ***** válasza:

Alapból natív SATA II -es csatlakozóid vannak (6 x Serial ATA 3.0Gb/s). Ha csak SATA I csatlakozód lennének, ez állna ott (6 x Serial ATA 1,5Gb/s). Egyébként nem BIOS függő a dolog, maga a merevlemez kapcsol vissza régebbi SATA szabványra a legtöbb automatikusan. Például a SATA III -as Western Digital merevlemezeknél jumpert kell használni, hogy a régebbi SATA szabványra váltson.

Egyébként nem létezik olyan merevlemez, ami valóban ki is tudja használni a SATA III -at, csakis az SSD -k. Tehát vinyónál ez inkább csak parasztvakítás.

2013. szept. 21. 11:54
 2/3 A kérdező kommentje:

köszi, ezek akkor elmennének?

[link]

[link]

[link]

[link]

Ezek minőségiek? Nem vagyok tisztában a HDD-kel, de már elég lassú a mostani, meg kicsi is szeretném cserélni. :)

2013. szept. 21. 12:00
 3/3 P.O.C. ***** válasza:
Ingen, mindegyik elmegy. Minőségileg szerintem nincsenek nagy eltérések.
2013. szept. 21. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!