Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Belerakhatok még 1 darab...

Belerakhatok még 1 darab RAM-ot a gépembe?

Figyelt kérdés
Van 4 slot memóriának és abból 2 darab a sárgán van, a többi 2 az piros színű, belerakhatok plusz 1 darab ramot a pirosba, vagy attól csak elromlik a gépem? (sárgába 1 darab 1GB és egy 2GB-s van, és a pirosba még 1 darab 1GB-set szeretnék tenni)

2013. szept. 18. 18:21
 1/6 P.O.C. ***** válasza:
Semmi baja nem lesz, nyugodtan megveheted.
2013. szept. 18. 18:25
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem a slot színe kellene, hanem az alaplap típusa!

Valószínű, hogy a piros slotba más típusú RAM való!

Én a sárgában cserélném le az 1GB-t 2GB-re, de szigorúan azonos gyártásúra/paraméterűre mint a másik.

2013. szept. 18. 18:31
 3/6 A kérdező kommentje:
a 2 darab 1GB-s ugyan olyan típusu, a 2GB-s nem tudom, mert akkor szétkéne szedni a gépet és most nincs kedvem de szervizbe rakták bele a 2 GB-st gondolom kompatiblis lesz
2013. szept. 18. 18:50
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja amúgy első válaszolónak köszönöm megpróbálom hátha megy
2013. szept. 18. 18:50
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

A színezéseknek csak a csatornák szempontjából van jelentősége. Hogy most sinle channel vagy dual chanel módba rakod, de ez az üzemmód csak egyforma RAM -oknál működik. Mivel neked mind különböző, így single channel -be fognak menni.

(Kivétel ez alól az olyan alaplap, ami több típust képes kezelni, pl DDR és DDR vagy DDR2 és DDR3, de az ilyen alaplapok ritkák, és nem lehet bennül vegyesen használni a RAM okat pl. DDR -t és DDR2 -t vegyesen.)

2013. szept. 18. 19:37
 6/6 A kérdező kommentje:
Hát én most beraktam és úgy van hogy 2GB 1GB 1GB tehát 2GB+1GB a sárgába és a pirosba még 1GB és működik!:D pedig szervízbe azt mondták rossz a memória amit most a pirosba raktam ahoz képest semmi baja lehet csak azért mondta hogy vegyek tőle még egyet, de a lényeg, hogy működik és köszi a válaszokat még1x!
2013. szept. 19. 18:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!