TP-Link wn422g USB adapteremnek elvesztettem a CD-jét. És ujrarakott gépemen kellene. Mi a teendő?
Szedtem le a gépemhez(WIN7) tartozó drivert és setup.exe-t, de fogalmam sincs hova kellene raknom a driverhez tartozó file-okat.
Előre is köszi a válaszokat.
leszedtem a tl-wn422g_v2_100611 nevűt, win7-re is jó.
na amit ez tartalmaz, drive file-okat win7 32bit, azokat hova rakjam? milyen mappába? mert ha csak a setup.exe-t indítom el, egy hibaüzenet után nem csinál semmit. gondoltam hátha azokat a driver file-okat kell valahova elhelyeznem, vagy elég ha kicsomagolom az egészet? előre is köszi
amit kiadott:
The device may not be present or could have been ejected/unplugged from the system.
Insert or reinsert now.
ezután 'telepíti' aztán kiírja hogy minden fasza, kész a telepítés, és semmi. nem tudok rácsatlakozni, és még csak nem is észleli hogy esetleg csatlakoztatva van az adapter
Az illesztő program hozzáadása varázslóval is lehet telepíteni, ha máshogy nem megy. Dugd be az eszközt. Start --> jobbklikk a számítógépre --> Tulajdonságok
Balra felül: Eszközkezelő.
Itt megkeresed az eszközt (ismeretlen vagy egyéb eszközök kategóriában lesz). Jobbkatt rá --> Illesztőprogram frissítése.. --> alul: Illesztőprogram keresése a számítógépen
Itt kitallózod neki a Windows 7 -es driver fájlokat. A többit csinálja magától.
Amúgy általában szokott működni a telepítőprogram is. Az is lehet, hogy nem hardververziónak megfelelő drivert szedtél le. Nekem is volt régebben egy ilyen adapterem v1 hardver verzió. Ott a Vista -s drivereket kellett telepítenem Windows 7 -hez is.
megcsináltam és azt írta hogy nem talált illesztőprogramot.
a neten van kép hogy mit kell nézni a verzió megtudásához, de olyan nincs a hardveren. mert a képen a típus után írja a verziószámot, de nekem nem ír ki semmit sem. amikor véve lett, a gépemen XP volt, de most váltottam win7-re
Figyelj, mivel a v2 -es driverével nem működik így triviális, hogy akkor v1 -ed van. Itt minden ugyan úgy kell csinálni, csak éppen Vista -s driverrel. Ha 32-bites Win7 -ed van akkor 32-bites Vista driver, ha meg 64-bites Win7 -ed van akkor 64-bites Vista driver. Ennyi.
Ha nem megy, csinálj valahogy netet azon a gépen, pl vezetékkel, rakd fel a TeamViewer -t és megcsinálom én.
a vistával működött. kicsit leblokkoltam amikor x64 és x86 volt a mappában, de az x64-gyel működött.
köszönöm mégeygszer. megy a zöld pacsi mindkettőtöknek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!