Miért állítódik át a felbontás?
Figyelt kérdés
Üdvözletem mindenkinek! Olyan problémám lenne, hogy van egy Xbox-om és egy PC-m, mindkettő ugyanarra a monitorra van rákötve. Mivel a monitoromnak csak egy VGA bemenete van (HDMI pedig egyáltalán nincs), így vettem egy KÖNIG monitor switch-et (elosztó), így tudok váltogatni a két gép közt. A probléma az, hogy ha a számítógépet újraindítom, akkor a felbontás átváltozik 800*600-ra és nem tudom visszaállítani. Az eredeti 1920*1080-as felbontás totálisan eltűnik az opciók közül, másra pedig kikapcsol a monitor és azt írja, hogy Out of range. A jobb klikk képernyőfelbontás menüben a speciális beállításokra kattintva is látszik, hogy a monitor elnevezése is megváltozik: "Nem szabványos PnP képernyő" névre. Esetleg valakinek lenne valami ötlete arra, hogy a PC képernyője az újraindítás után is megmaradjon az eredeti felbontásban? (Ha a gép már megy és úgy dugom át a VGA kábeleket a swithcbe akkor semmi probléma, az újraindítás után viszont ismét visszaáll) Köszönöm a segítséget előre is!2013. szept. 15. 15:40
1/2 Mr. V. válasza:
Ha a gépeden nem microsoft-os vezérlő van, hanem gyári (ATI, NVIDIA, ...) akkor annak van több beállítása... pl. hogy mutassa a képernyő által nem támogatott felbontási és frissítési lehetőségeket is.
Mivel az a switch valószínűleg nem épp felhasználóbarát és jó kivitel, így valami elektronika van benne, ami miatt a gép nem kapja meg a monitor információit (max felbontás, Hz, ...) ezért az alapértelmezett SVGA módban indul a gép.
A gyári szoftverbeállításokkal elvileg ez kiküszöbölhető, gyakorlatilag pedig szoftverfüggő.
2/2 A kérdező kommentje:
Értem. És akkor mit kellene tennem? Kiteszi a képernyő által nem támogatott beállításokat is, de azokra állítva is az Out of range feliratot kapom vissza... Szoftveresen mit kellene tennem, hogy orvosoljam a problémát?
2013. szept. 16. 11:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!