Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Irnátok nekem egy konfigot?...

Irnátok nekem egy konfigot? (lent)

Figyelt kérdés

220-ból kéne.Munkára és játékra használnám. Legyen benne:

i5+ 760 vagy 7970

merevlemez nem kell

DVD író olvasó és Blue ray író olvasó

2013. szept. 14. 14:09
 1/2 Clairvoyant ***** válasza:

220 környékére tudom csak belőni, konkrét áraknak majd nézz utána, amit én vennék:

i5 4570-es proc (nem kell a K verzió, ha nem tuningolsz), hozzá egy 1150-es alaplap. Ez utóbbiból, ha tuningra kell, akkor z87-es, ha nem, h87-es számúak között nézelődj (előbbiek elfogadnak nagyobb mhz-s memóriákat is, utóbbiak jellemzően 1600ig mennek). Én erősen Gigabyte párti vagyok, tőlük HD3-as alaplapot ajánlanék ár/érték arányban.

Videókártya terén 7970, ha hozzáférsz, akkor Sapphire VaporX, ha nem, akkor megintcsak a Gigabyte verziót mondanám, ami ugyan hangos, de jelentős tuningon átesett, és 3 venti hűti.

RAMból 1600/8GBosnál nagyobb nem szükséges most (nem olyan számottevő a különbség, hacsak nem érzel szúró érzést a szívednél minden elvesztett másodpercnél), hosszú távon TALÁN érdemes 2400en elgondolkodni, márkából az átlag a Kingston/Kingmax, én azonban a GSkill-t preferrálom(azt hiszem, nagyjából itt járunk 200e környékén)

DVD és BR írók között már nincs akkora variáció, mint régen, amiket próbáltam, az alapján kb. mindegy melyiket veszed meg.

2013. szept. 14. 14:26
 2/2 Clairvoyant ***** válasza:
Ó, és amit kihagytam: TÁP! 650-750 környékén érdemes nézelődni, legyen rajta 8pines (6+2 pines) kábelből, hogy üzemelhessen az a videókártya. Semmiképpen ne legyen noname cucc, BeQuiet, XFX, ezen nem szabad spórolni, fő a biztonság. Így valószínűleg átléptük kicsit a keretet, de inkább várj még vele egy hónapot, és költsd rá azt az extra pénzt, mint h gagyit vegyél, amit hosszú távon megbánsz.
2013. szept. 14. 14:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!