OS installálása kijelző nélküli laptopra?
Hi!
Összeraktam egy régi laptopot, működik, de nincs kijelzője. A vincsesztere egy másik, tönkre ment laptopból származik, lehet hallani amikor bejelentkezik, elindul a skype, stb. de értelem szerűen 0 driver. Monitor led csak egy pillanatra lesz zöld, nem tudok se bios-ba lépni (vagy csak nem tudok róla hogy ott lennék), és nem mutat semmi egyebet. Mivel nincs vga driver, nem tudom vakon beállítani a rendszerben azt, hogy a monitor legyen az elsődleges kijelző. Formázni szeretném és valami szervert rádobni, mert maga a hardver elég jó lenne. Ötletek?
Egészen izgalmas feladatra vállalkoztál. :)
Ha csak a külső monitor elérhető, mert a saját kijelzője nincs - mert pl. lehúzod róla a szalagkábelt, - akkor nem keres önállóan megjelenítőt?
Ha van pontos típusod, akkor a manualra rá tudsz keresni, és ha találsz egy megfelelően részletest, akkor lehet, hogy fel tudod írni magadnak, hogy hány lépéssel milyen irányban jutsz el az elásott kincsig, ami a te esetedben a monitor.
Arra gondolok, hogy mondjuk
Nyomsz egy F2-őt a biosba való belépéshez.
Ha bent vagy, akkor jobbra nyíl egyszer a megfelelő fülig, lefelé nyíl háromszor a menűpontig, enter a kiválasztáshoz, majd lefelé nyíl egyszer a megfelelő lehetőségig, enter a kiválasztáshoz, majd mentéshez kilépéshez F10 és enter.
(Persze ezt csak úgy ex has írtam)
Létezik olyan install pl. Debianhoz, amihez nem kell sem monitor sem billentyűzet.
Így keresjetsz még infót róla:
linux install preseed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!