Szerintetek mennyit kérjek ezért a "munkáért"? Komplett újratelepítés, adatmentés, szívás stb.
Ismerős laptopján teljesen behalt a windows 7, plusz lassúcska is volt már, így megkért engem, mint informatikához értő személyt, hogy telepítsem újra, de úgy, hogy meglegyen minden adata a gépen.
Próbálkoztam a helyreállítással, nem ment, megvizsgáltam, hogy minden alkatrésze jó-e (ram, hdd) - 4 óra munka a géppel.
120 gigás a vinyó, 3 giga szabad hely volt rajta, sikerült mindent kimentenem - 3 óra munka a géppel, bár ennek nagy része automatikus volt
Windows 7 újratelepítés - 1 óra
Frissítések telepítése, service pack, 9x indult újra a gép - 2 óra
Driverek levadászása, telepítése, szívás velük - 2 óra
Víruskergető, office, egyéb programjainak újratelepítése, dokumentumjainak visszamásolása - 1 óra
Az a helyzet, hogy sokszor szívesen, ingyen segítek informatikai dolgokban ismerősöknek, de ez sok. Több, mint egy napom elment vele.. mivel dolgozom is közben, főleg szabadidőmben csináltam a gépet. Hamarosan jön majd az a kérdés, hogy mennyit kérek érte..
A szívás az, hogy vadásztam bele 4 ezerért +2 giga ram-ot a jelenlegi 2 (1.87 a videókari miatt) giga helyett, de a 4 ezer forintra is szívta a fogát, hogy túl sok.
Szerintetek?
Az ilyesmit jobb előre tisztázni.
Most már mindegy, mert belefeccöltél időt, energiát, de ha megkérdezi, nyugodtan hivatkozhatsz arra, hogy gyűjtöd a gróf Széchenyi István reprodukciókat.
Vagy megmondhatod neki, hogy jön egy szívességgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!