Szerintetek melyik konfiguráció jobb?
Asus P5B (p965) + 2x2+1 GB DDR2 800 + Core 2 Duo E6300 1866 Mhz
vagy
Gigabyte GA-G41MT-D3v + 2x2 GB DDR3 1066 + Pentium Dual Core E5700 3GHz
?
Esetleg az ASUS-ba rakjam be az E5700-at?
VGA mindkét esetben egy GTX650
2.
GTX650-et ne vegyél, nem éri meg.
A helyzet az hogy az 1. konfiguráció a jelenlegi egy GTX650-el.(Nem vettem, hanem egy 9800GTX+ 1GB-os VGA-m volt, ami elromlott de mivel 3 év garancia volt, még ki tudták cserélni kis ráfizetéssel egy gtx550TI-re, ami szintén elromlott és azt egy gtx650-re cserélték. A VGA-val nincs bajom. Persze nem visz mindent maxon de nekem elég, úgyis proc. limites a gépem. A 2. konfigurációt fizetségként kaptam, és az érdekelne hogy érdemes-e leváltanom a jelenlegit. AZ alaplapom elég régi, viszont ezen a Gigabyte-on nincsen semmiféle digitális hangkimenet, és a P5B-hez képest elég fapados a felszereltsége, pedig az se valami túlextrázott darab. Úgy hallottam egy jó késleltetésű ddr2-800 jobb mint egy rosszabb ddr3-1066, ráadásul így akkor 5 helyett csak 4 gigám lenne, ami még elég, de pár év múlva kevés lehet (igaz mind a két lapba összesen 8 gigát pakolhatok).
Arra gondoltam, mindent hagyok ahogy van, csak a procikat megcserélem, ahhoz mit szóltok?
Ha kell a digit kimenet, meg az extrák, akkor érdemes lehet megfontolni a P5B megtartását. Bár elég öreg chipset. A G41 modernebb, de az igp-s chipsetek butábbak pl a P45-nél. A másik, hogy a P5B max a legfrissebb biossal fogja ismerni a Wolfdale magos procikat, így az E5700-at is. Nézd meg a honlapján, mit írnak erről.
Egyébként sokkal erősebb cpu, mint a régi E6300 és még jól húzható is.
A ram sebesség gyakorlatilag mindegy.
A vga cserebere közben nem jutott esetleg az eszedbe, hogy egy Radeont kérj? :D
Legfrissebbb BIOS van rajta, az ASUS honlapja szerint támogatja a 45nm-es új procikat, szóval mennie kell. Hiába öreg a lap, de extrákban jobb. Úgy tudom lga775-nél nem igen volt gond a proc. kompatibilitással 2006 után.
Radeon eszembe sem jutott, ős nvidiás vagyok és kihasználom a CUDA és a PHysx-et ami Radeonnál nincs.
Akkor meg tedd át a procit és kész. :)
"Radeon eszembe sem jutott, ős nvidiás vagyok és kihasználom a CUDA és a PHysx-et ami Radeonnál nincs."
Hogy lesz valaki nvidiás, vagy amd-s? :D Mire használod a CUDA-t? A physx-et melyik játékban használod, ahol van is értelme és amit elbír a GTX650? :) Egy 7770-es jóval erősebb lenne a 650-nél. Na, de már megvan. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!