Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szerintetek melyik konfiguráci...

Szerintetek melyik konfiguráció jobb?

Figyelt kérdés

Asus P5B (p965) + 2x2+1 GB DDR2 800 + Core 2 Duo E6300 1866 Mhz

vagy

Gigabyte GA-G41MT-D3v + 2x2 GB DDR3 1066 + Pentium Dual Core E5700 3GHz

?

Esetleg az ASUS-ba rakjam be az E5700-at?

VGA mindkét esetben egy GTX650

2013. szept. 12. 04:27
 1/8 anonim ***** válasza:
A kettő közül a második sokkal jobb
2013. szept. 12. 14:06
 2/8 Osynho ***** válasza:

2.

GTX650-et ne vegyél, nem éri meg.

2013. szept. 13. 23:48
 3/8 A kérdező kommentje:

A helyzet az hogy az 1. konfiguráció a jelenlegi egy GTX650-el.(Nem vettem, hanem egy 9800GTX+ 1GB-os VGA-m volt, ami elromlott de mivel 3 év garancia volt, még ki tudták cserélni kis ráfizetéssel egy gtx550TI-re, ami szintén elromlott és azt egy gtx650-re cserélték. A VGA-val nincs bajom. Persze nem visz mindent maxon de nekem elég, úgyis proc. limites a gépem. A 2. konfigurációt fizetségként kaptam, és az érdekelne hogy érdemes-e leváltanom a jelenlegit. AZ alaplapom elég régi, viszont ezen a Gigabyte-on nincsen semmiféle digitális hangkimenet, és a P5B-hez képest elég fapados a felszereltsége, pedig az se valami túlextrázott darab. Úgy hallottam egy jó késleltetésű ddr2-800 jobb mint egy rosszabb ddr3-1066, ráadásul így akkor 5 helyett csak 4 gigám lenne, ami még elég, de pár év múlva kevés lehet (igaz mind a két lapba összesen 8 gigát pakolhatok).

Arra gondoltam, mindent hagyok ahogy van, csak a procikat megcserélem, ahhoz mit szóltok?

2013. szept. 14. 04:21
 4/8 Osynho ***** válasza:

Ha kell a digit kimenet, meg az extrák, akkor érdemes lehet megfontolni a P5B megtartását. Bár elég öreg chipset. A G41 modernebb, de az igp-s chipsetek butábbak pl a P45-nél. A másik, hogy a P5B max a legfrissebb biossal fogja ismerni a Wolfdale magos procikat, így az E5700-at is. Nézd meg a honlapján, mit írnak erről.

Egyébként sokkal erősebb cpu, mint a régi E6300 és még jól húzható is.

A ram sebesség gyakorlatilag mindegy.

A vga cserebere közben nem jutott esetleg az eszedbe, hogy egy Radeont kérj? :D

2013. szept. 14. 11:36
 5/8 A kérdező kommentje:

Legfrissebbb BIOS van rajta, az ASUS honlapja szerint támogatja a 45nm-es új procikat, szóval mennie kell. Hiába öreg a lap, de extrákban jobb. Úgy tudom lga775-nél nem igen volt gond a proc. kompatibilitással 2006 után.

Radeon eszembe sem jutott, ős nvidiás vagyok és kihasználom a CUDA és a PHysx-et ami Radeonnál nincs.

2013. szept. 14. 13:33
 6/8 Osynho ***** válasza:

Akkor meg tedd át a procit és kész. :)

"Radeon eszembe sem jutott, ős nvidiás vagyok és kihasználom a CUDA és a PHysx-et ami Radeonnál nincs."

Hogy lesz valaki nvidiás, vagy amd-s? :D Mire használod a CUDA-t? A physx-et melyik játékban használod, ahol van is értelme és amit elbír a GTX650? :) Egy 7770-es jóval erősebb lenne a 650-nél. Na, de már megvan. :)

2013. szept. 14. 13:36
 7/8 A kérdező kommentje:
CUDA videokókódolásnál, és az Adobe szoftvereknél, a Physix-et meg Mafia 2-ben, nagyon szép. Persze utóbbira tényleg kevés és ritkán használom, de ha egyszer majd veszek egy jobb VGA-t, és SLI-s lapot, akkor meghagyom Physix gyorsítónak. Egy haveromnak volt eladó 5850-ese, megvehettem volna. Amúgy a retrógépemben egy 9200SE dolgozik, de csak azért mert ingyen jutottam hozzá és a benne lévő Geforce 2 mx200-tól azért jobb volt csöppet, de a vezérlőszoftvere szerintem nem olyan jó, ráadásul produkált néhány furcsa kompatibilitási gondot, de nem rossz, 90-es évek játékaihoz elég.
2013. szept. 15. 03:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Bocs, első kérdésre nem válaszoltam. Én úgy lettem nvidiás hogy régen alaplapi inteles 3d-lassítóval kellett bohóckodnom, aztán az első normálisabb gép amit több ideig használtam, geforce 4-el rendelkezett. Ismerősi-baráti körben szinte mindenhol nvidia volt, és mindenki meg volt vele elégedve. Aztán évekkel ezelőtt saját magam is megtapasztaltam hogy egyes játékok, amik Radeonokon futottak jobban egyszer csak elkezdtek jobban futni nvidián, és volt olyan is hogy egy driverfrissítés után 2x-es sebességnövekedést tapasztaltam. Ráadásul az nvidia akkoriban rendesen pénzelte a játékgyártókat meg a programfejlesztőket, hogy előnyt szerezzen, ami gyakran sikerült is. Ugyanúgy vagyok az intel procikkal, meg az Opelekkel is. Amióta találkoztam velük, rosszat nemigen hallottam/tapasztaltam velük, család, barát, ismerős, mindenki elégedett. Ennek ellenére ha jobban megéri, főleg alsókategóriában, néha konkurens terméket választok. Pl. van egy AMD Fusionos laptop is a családban és nagyon jó.
2013. szept. 15. 03:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!