4 vagy 6 magos CPU?!
Mostani gépem amit már kinőttem, kicsivel több mint 6 éves, egy E8400 3Ghz , Alaplap Asus P5Q3 deluxe. memória, 8GB ocz 1800Mhz, VGA: Nvidia 8800GTS 512,
Ez 2 monitorral megyeget de már túl sokat lassul és elegem van belőle. Ezért döntöttem úgy hogy akkor itt az idő a cserére. De közben néztem az Iponon, hogy van olyan alaplap ami kezel 2 procit akkor nem előnyösebb inkább 2x4 magos i7 procit venni rá? Vagy ez már nagyon túlzás?
"Várjatok nekem már picit sok lett az infó :)) "
Nem csak neked, ennyi átgondolatlan kommentet rég láttam...
Általánosan elmondható, hogy a 6 magos i7-ek közel érik meg. Egyrészről maguk a CPU-k és úgy egészében a platform aránytalanul drága mondjuk a legerősebb haswellhez meg a hozzávaló cuccokhoz képest.
Azt ajánlom még keress rá tesztekre ahol vannak összehasonlítások olyan programokban amit te magad használsz is. Abból eltudod dönteni van e akkora teljesítmény előny(ha egyáltalán van) ami ekkora ártöbbletet megér.
Szerverekhez.
Viszont ha időtálló gépet (4-5 év) akarsz, mindenképpen 4-6 magos i7et vegyél.
Eddig jutottam viszont most picit gondba lennék úgyhogy minden hozzászólást továbbra is örömmel veszem.
ASUS Rampage IV Extreme
CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 2133MHz CL9 KIT INTEL Core i7-3820 3.60GHz 2011 BOX
KINGSTON 240GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/240G
WD 1TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD10EFRX
Viszont a nagy kérdés az milyen videokártya legyen?
1db ASUS GTX770-DC2OC-2GD5 GTX770 2GB GDDR5 OC PCIE
vagy inkább
2db ASUS GTX760-DC2OC-2GD5 GTX760 2GB GDDR5 OC PCIE
Ugye csak azért kérdezem mert 4monitort szeretnék használni.Érdemes esetleg SLI-be kötni? Korábban szóba került, hogy játék lenne-e igen lenne de nem igazán elsődleges szempont és ha lenne is az már csak 1monitoron tehát az már nem fontos, hogy ott is 4monitor legyen meghajtva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!