Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Western Digital HDD-ről pár...

Western Digital HDD-ről pár kérdés? Miért mutat csak 1,81 T méretet a 2 T-ás?

Figyelt kérdés

és még

2, nyugodtan bedugva maradhat vagy ha nincs használatban, jobb kihúzni a tápot? (külső HDD)

3, a formázásnál mit jelent az h "lemezfoglalási egység mérete", és a választási lehetőségek: alapértelmezett, 512, 1024, 2048, 4096 bájt

akkor hogy kell formázni ezt?

2013. szept. 6. 21:52
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A formázási egység mérete lehet alapértelmezett. Egyébként arról van szó, hogy mekkora lehet minimum egy adott fájl. 4096 esetén pl, mindegy milyen kicsi egy fájl, legalább 4kb helyet fog foglalni. Viszont minél nagyobb az érték, annál jobb a teljesítmény. Szerintem a 4096 elfogadható a mai nagy merevlemezek esetén.

Azért csak annyit mutat, mert a merevlemezek méretét giga, illetve terabyte-ban adják meg (1000-el kell váltani), A Windows viszont Gibibyte-ban mér, illetve esetünkben Tebibyte-ban. (1024-el kell váltani)

A Windows a megszokás kedvéért még a mai napig hibásan nevezi meg a mértékegységeket, pedig régóta a fentebb leírt mód a helyes. Tehát nem vertek át, a Windows buta. A Windows-nak úgy kéne kiírnia helyesen, hogy GiB, TiB, MiB, stb. Linuxon ez például nem téma..., sőt még választhatok is, hogy milyen mérték szerint számoljon a rendszer.

2013. szept. 6. 21:58
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A másodikra pedig:

Nem tudok biztosat, de SZERINTEM bölcsebb leállítani (megfelelően leválasztani!) és aztán kihúzni ha nem kell. Ha folyamatosan aktív lemez kell, vegyél belsőt. De azért meghallgatnék mást is ez ügyben.

2013. szept. 6. 22:08
 3/3 A kérdező kommentje:

köszi szépen, hát igen ez érdekes kérdés, mert ha úgymond nem aktív, akkor a HDD ledje leveszi magát csak olyan feles fényerőre, alig látni h világít, ha viszont aktív tehát össze van kötve a géppel, akkor folyamatosan világít nagy fényerőn, ha pedig még dolgozik is, akkor villog.

viszont külön kapcsoló nincs rajta. gondolom az semmiképp se jó ha én netán csak úgy kirántom az usb-t vagy az áramot, na de pont ezért lennék kíváncsi h pl a gép kikapcsolása után az az alig világító led azt jelenti-e h olyankor passzív állapotban van vagy minek nevezzem. mert így külső esetén nekem őszintén szólva az meg fura lenne ha egyfolytában ki-be kellene dugdosni a konnektorba.

úgyh akkor én is meghallgatnék még mást is :) köszi még egyszer!

2013. szept. 7. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!