Miért van az, hogy a 31 éves Commorode64 számítógépemnek kutya baja, a 3 éves alaplapom meg bedöglött? Mikor fognak már alakulni ilyen indie hardverfejlesztő cégek, amik strapabíró eszközöket készítenek ilyen szándékosan elavuló sz*rok helyett?
Szerintem meg régen és most is ugyanúgy megvolt/van a silány minőség, csak a régi cuccokból a rosszak az idők során kikoptak. Naná, hogy azok, amik máig mennek ilyen sokáig bírják, hiszen ezek már a minőségi -az idő által válogatott- darabok.
G.
Nem hinném, hogy a mai technikákat szándékosan csinálják gyengére, itt a számítástechnikára gondolok, nézd csak meg, mennyire forró tud lenni a gépeknek a belseje, az áramkörök, kondik. Vagy tervezési hanyagság, mert vannak tényleg tartós gépek(pl a HP-k, DELL-ek) vagy mert szorítja őket az ár, és a legolcsóbból akarják kihozni, de mérnökük meg 2-es diplomás van nekik.
A szegény C64 meg annyira egyszerű szerkezet volt még anno, hogy nem volt mi elromoljon benne. Kemény 1 mhz-en ment a procija, szinte nem is melegedett, kondi volt benne vagy 2 darab.
Nekem is van, 5 darab, igaz, abból 2 nem működik. :)
Vagy beleömlött valami, vagy túláram, nem tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!