Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért nem megy a ramokkal?...

Tonyo226 kérdése:

Mért nem megy a ramokkal? Asus k8v-x

Figyelt kérdés
van egy asus k8v-x alaplapom, és amikor belerakok 2,5gb ramot nem indul el bekapcsol fel is ismeri írja is hogy mennyi van benne tölt a windows xp aztán amikor betölt elsötétül és amikor be kéne adnia az üdvözöljük szöveget nem ad be semmi teljes fekete a kép, de viszont ha csak 512 és egy 256mbosat rakok bele elindul normálisan , 2,5gb úgy van benne hogy 1gb +1gb+512mb de próbáltam már hogy csak 1gbot rakok bele de semmi és régen ment most egy processzor csere lett benne eddig amd athlon 3000+ 64 volt benne most amd sempron 3000+ van benne nem értem mi lehet a gond vele már mindent próbáltam amiket leírtam valami ötletetek van ?
2013. szept. 3. 21:44
 1/4 anonim ***** válasza:
Lehet az alaplap nem támogatja a memóriákat, vagy változtas Sorrendet a rakom között, lehet van benne hibás memória! :) Futas Memtesztet! :)
2013. szept. 3. 22:58
 2/4 Frank Zoltán válasza:
lehet valameyik ramod hibás de ez amugy se jo megoldás hogy fele ilyen fele olyan mindig egy fajta ramnak kell lenni benne vagy csak 1 gigást rakod bele vagy csak 512 est de fele ilyen fele olyan az ugy nem igazán jó és mivel cserélted a procit annak már más a memória vezérlöje és ezért nem müködik a géped a sempron amugy is kényes az ilyesmire.
2013. szept. 3. 23:32
 3/4 A kérdező kommentje:
hát nem tudom nem értem amugy minden processzor működő gépből lett kiszedve tehát használtam, és probáltam már külön külön mindegyiket de egyszerűen semmi az 1gigásaktól megvan hallva viszont a biosba állítottam azokat az arányokat vagy nem tudom hogy mondjam amikor 3:2 és asszem 266mh vagy 4:1 400mhz nem tudom pontosan hogy vannak már és akkor eljutottam odáig hogy bár nem adta be az üdvözöljük szövegét de viszont már az egeret beadta csak utánna lefagyott ?!!!
2013. szept. 4. 01:48
 4/4 A kérdező kommentje:
bocsánat nem processzor lett kiszedve hanem a ramok *
2013. szept. 4. 01:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!