Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért kapom ezta hibaüzenetet?

Miért kapom ezta hibaüzenetet?

Figyelt kérdés

Kicseréltem a monitort. Amikor töltött volna be a windows kikapcsoltam a gépet mert nem volt visszacsavarozva a csatlakozó átalakítója és nem akartam menet közben belenyulni a gépbe. Megcsinaltam majd újra indítottam majd ezt a hibaüzenetet kaptam : "A windows indítása nem sikerült. Ennek oka egy nemrég bekövetkezett hardver- vagy szoftverváltozás lehet.

Fájl: \Windows\system32\config\system

Állapot: 0xc000014c

Információ: A windows nem töltődött be, mert hibás vagy sérült a beállításjegyzék fájlja."

Minden megoldást próbáltam amit fel ajánlott. Win7 lemezem, sőtt meghajtóm sincs, amikor a gepet vettem mindent ra raktak így nem volt rá szükségem. Winchesterhez nem nyúltam.

Mi lehet a probléma? Mit tehetnék?

2013. szept. 2. 15:10
 1/9 anonim ***** válasza:
2013. szept. 2. 15:40
 2/9 A kérdező kommentje:

ha rá megyek hogy "utolsó helyes konfiguráció" akkor visszadobja ugyan ezt az üzenetet.

csökkentett módok közül akármelyiket próbálom szintén ugyanúgy visszadobja azt az üzenetet.

ram diagnosztikát már csináltam - ki vettem tisztítottam semmi probléma nincs vele. minden kábelt megnéztem - kihúztam - visszanyomkodtam.

most szedtem le a videókártyát. megpróbálom azt is tisztítani hátha.

2013. szept. 2. 15:45
 3/9 anonim ***** válasza:
Uhhh... ez egy számítógépet zároló, zsaroló trójai lesz. [link]
2013. szept. 2. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:

Boot szektor vírus.

"Virus, magyarul vírus

A vírus egy olyan program, amely képes reprodukálni saját magát – akár megegyező, akár módosított formában – egy másik végrehajtható kódba. A vírusok többféle gazda programot (hosts) használhatnak, a legismertebbek:

végrehajtható állományok (számítógépes programok)

betöltő (boot) szektorok (amelyek megadják a számítógépnek, hol találja a rendszerindítási folyamathoz szükséges adatokat)

szkript kódok (olyan szkript nyelvek, mint például a Windows Scripting, vagy a Visual Basic)

dokumentumokba ágyazott makró utasítások (ezek veszítettek a jelentőségükből, amióta a Microsoft Windows nem hajtja végre őket alapértelmezésben)

Amikor egy vírus beszúrja saját másolatát egy másik végrehajtható kódba, ezzel biztosítja azt, hogy a vírus kódja is lefuthasson, amikor az eredeti program fut, és úgy terjed, hogy futás közben mindig újabb, tiszta és megfertőzhető programok után kutat. Néhány vírus felülírja az eredeti programkódot – tönkretéve ezzel az eredeti programot –, de a legtöbb esetben úgy fűzik hozzá magukat, hogy mind a gazdaprogram, mind a víruskód életképes maradjon. A kódolástól függően a vírusok sokféle fájltípuson keresztül képesek terjedni a rendszerben, hálózati megosztásokon keresztül is, dokumentum állományokban, de akár lemezek rendszerbetöltő (boot) szektoraiban. Bár néhány vírus e-mail üzenet útján is terjed, az elektronikus levelezésben szereplő kártevők legnagyobb része féreg. A vírusnak elegendő, ha a sokszorosításáról megfelelően gondoskodik, nem szükséges, hogy büntető rutint is tartalmazzon vagy hogy széles körben elterjedjen. (Lásd még a Payload/Büntető rutin címszónál).".

[link]

2013. szept. 2. 16:04
 5/9 anonim ***** válasza:
Hol és mikor vetted ezt a gépet? Egy ilyen boot vírus már jó régen benne lehetett. Ezzel mást nem tehetsz, mint elviszed egy megbízható szervízbe.
2013. szept. 2. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
2013. szept. 2. 16:12
 7/9 A kérdező kommentje:

PCbazisban vettem Hatvanban. A szamitogep maga nincs 1honapos. eddig nem volt semmi problema. Ma is hasznalta. Viszont miutan kikapcsoltam es ujra benyomtam ez tortent.

Esetleg egy masik geprol valo Win7 telepites es meghajto formazas segithet?

2013. szept. 2. 16:41
 8/9 anonim ***** válasza:
Kaspersky online scannerét le kellene futtattni mindenképpen újratelepítés előtt. A tört Windows7 CD lehetett fertőzött, kérdés, azt honnan vették? Egyáltalán, nem is telepíthettek volna rá operációs rendszert, pláne nem így.
2013. szept. 3. 02:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Telepítsd újra a gépet! Ez nem vírus... Windows frissített, írta, hogy ne kapcsold ki, de te kikacsoltad! Ez az oka! Nálam is pont ez van jelenleg már másodszor, na de újratelepítem és kész...
2014. jún. 8. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!