Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szomjas Notebook. Asus k55a...

Szomjas Notebook. Asus k55a vs. Narancsszörp. Mire számítsak?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Remélem tudtok nekem segíteni, mert a helyzetem elég szerencsétlen és nem tudom a továbbiakban mit tehetnék.

Tegnapi nap során 4 éves unokaöcsém véletlenül rálöttyintett kb fél deci narancsszörpöt az alig fél éves Asus k55a laptopunkra. A gép még garanciális (volt). Azt olvastam van bennük egy indikátor papír ami nedvesség hatására elázik, így a garis javíttatás jelen esetben félek felejtős. A laptop áram alatt volt, készenlétben. A gyerkőc hirtelen megijedt és megpróbálta letörölgetni a billentyűzetet, de pár percnek el kellett telnie mire eljutott odáig hogy szóljon nekem. Persze én azonnal kihúztam a gépet a töltőről (aksi pont nem volt benne).

Neten utána olvasgattam de sok érdemi leírást nem találtam. Annyit tudtam tenni, hoyg youtube-on kerestem videót hogy is kell szétkapni. Ezt meg is tettem. Kitörölgettem az anyagot belőle. Ahogy én láttam az alaplap nem úszott. A szétkapás után a DVD olvasónál jött ki belőle a szörp. Gondolom arra keresztet vethetünk.

Ma miután már feltételezéseim szerint kiszáradt összeraktam, de nem sikerült elindítani. Led nem világít, bekapcsoló gombra nem reagál, hangot nem ad. Az itthon lévő eszközök korlátozottak, így feszültség mérést nem tudok végezni rajta. Én ronthattam el az összeszerelésnél valamit, vagy az alaplap merült örök álomba? Mire számíthatok? Holnap beviszem szervizbe hogy mi is romolhatott el. Szerintetek alaplap hibát érdemes javíttatni? Mire számíthatok? Tudok tenni még valamit az ügy érdekében?

A segítő válaszokat előre is köszönöm!

2013. szept. 1. 11:54
 1/4 A kérdező kommentje:
"nedvesség hatására elázik"....akarom mondani elszíneződik.
2013. szept. 1. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Amíg van garancia, addig általában elég rossz ötlet otthon szétkapni bármit is, mert ezzel el is veszik róla.

Lehet, hogy te rontottál el valamit, de lehet hogy a szörp miatt nem fog már bekapcsolni, ezt így nehéz megmondani.

2013. szept. 1. 12:23
 3/4 A kérdező kommentje:
Hirtelen felindulásból tettem. Szombat délután faluhelyen nincs hova futni a géppel. A gari lapot átolvastam rákerestem. Az szerint ilyenkor a garancia már ugrott. Úgy voltam vele ártani nem ártok neki, hisz másfél nap alatt a szörp bőven beleragad a gépbe. Persze holnap délelőtt már úton lesz a szervizbe.
2013. szept. 1. 12:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezt biztos, hogy pénzért csinálják meg...
2013. szept. 1. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!