Van különbség teljesítményben, ha Intel prcesszor mellé AMD videokártyát, vagy nvidiat, illetve AMD processzor mellé nvidia kártyát rakok?
Ez csak az AMD APU-kra igaz - ott ugyanis képes a CPU-ba integrált VGA crossfire-ben összedolgozni a dedikált kártyával. Intelnél nincs ilyen technológia. (Bár tegyük hozzá, ez esetben hírből sem lesz 2x sebesség növekedés, tehát a dedikált kártyánál egy olyan 30-40%-al lesz jobb teljesítmény).
De ezt sem támogatja minden CPU és minden VGA - egyéb esetben teljes mértékben működnek, csak az APU-knak van egy ilyen előnyük).
Köszi a válaszokat. Értek hozzá én is, csak nekem nem hitte el, hogy hülyeséget mond, ezért belinkeltem neki a kérdést.
Az AMD APU egy remek dolog, a netbookomban is az van, de sajnos nem mindig éri meg. Olvastam egy tesztet, ahol az AMD APU árából vettek egy Sandy Bridge CEleront, meg valami gyengébb VGA-t, és sokszor ez a párosítás győzött.
Hát, azt nem tudom, hogyan hozták össze :D
Nekem 30e FT-os, A10-5800K van a gépemben, és VGA nélkül, pusztán az APU-val remekül, akadás nélkül visz mindent. Jó, persze Crysis FullHD Ultra grafikán biztos akadna, de ezt nem is lehet elvárni tőle :D
De amit adott teljesítménynél várni lehet, azt teljes mértékben teljesíti. Cserébe jóóóval olcsóbb, mint egy Intel+VGA kombó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!