Rossz winyót be merjem rakni a gépbe?
Nem teljesen világos a kérdésben levő leírás. Ha a táp nem birja és kivágja a biztosítékát, akkor nem ég le a vinyó panelje, legfeljebb akkor ha megszalad a táp és a 12V 16 fölé megy. Akkor viszont gallyra megy a vinyó teljsen. A panel csere szokott segíteni.
Ha a tápban égett ki egy panel, akkor viszont ajánlatos lenne géprekapcsolás előtt leellenőrizni a feszültségeket próbaterhelés mellett. (pl. valami régi döglött cdrommal, stb )
Először csak a winyót kösd rá a tápra, és ha nincs semmi gond vele, a motorja beindul akkor megpróbálhatod bele tenni a gépbe.
Elvileg a zárlatra le kell kapcsolni a tápnak, nem pedig tökremenni.
Az a kis fekete pöcök tuti nem biztosíték. Vinyón még sose láttam olvadóbiztosítékot. A táp csati közelében szűrőelkók és soros korlátozó ellenálások szoktak lenni.
Amúgy én is sokat kínlódtam már elfüstölt vinyópanelekkel.
Elég nagy mázli kell a javításhoz. Legalábbis smd technikában való alapjártasság szükségeltetik plusz biztos kéz meg egy jó páka.
A kérdésre visszatéve max az ide/sata portot fogod kinyírni. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!