Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mért nem bootól a pendrive?

Mért nem bootól a pendrive?

Figyelt kérdés

Sziasztok linux mint 13 mate-t használok,van egy pendrivem ami az a rendszer volt rá szeretem volna írni egy zorin os-t. terminálba szoktam újra írni ezzel a paranccsal:

sudo dd if=/home/kdavid97/Asztal/zorin-os-6.4-core-32.iso of=/dev/sdf bs=4096 De mikor először próbáltam azt írta,hogy parancs nem található,kihuzat az usb és újra be,de akkor csatolta az eszközt,a fájl rendszer le volt választva így azzal a paranccsal újra írtam,sikerült is de még mindig csatolva van az usb,most mit kéne tennem,hogy tudjon bootolni az usb?

itt vannak az adatai:

[link]

2013. aug. 31. 16:06
 1/4 anonim ***** válasza:

A BIOS-ban is be kéne állítani gondolom a boot-olási sorrendet, hogy az USB legyen elöl.

A /dev/sdf gondolom /dev/sdb akart lenni (legalábbis a mellékelt kép alapján).

2013. aug. 31. 16:12
 2/4 A kérdező kommentje:
boot menüvel próbáltam ki írta,olyas mint nem sikerült és nyomjam meg azt entert ahhoz hogy a merevlemez bootoljon.
2013. aug. 31. 17:16
 3/4 A kérdező kommentje:

A /dev/sdf gondolom /dev/sdb akart lenni (legalábbis a mellékelt kép alapján).

akkor dev/sdb vel próbáljam meg?Csak mikor linux mint élőt ubi volt ott sdf volt.

2013. aug. 31. 17:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Csináld meg újra YUMI-val az linux usb software

Dugd be az usb-t.

Talozd be válaszd sz ubunutu opciót írasd meg úgy.

Aztán Bios és telepíthetsz is.

[link]

2013. aug. 31. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!