Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezt hogyan élhette túl a proci?

Ezt hogyan élhette túl a proci?

Figyelt kérdés

Van egy régi gépem, Athlon 1600 Mhz-es procival. A múlt héten is szokás szerint bekapcsoltam, majd elmentem enni valamit, amíg betöltődik minden. Ám amikor 4-5 perc múlva visszajöttem, semmi, a gép ki volt kapcsolva. Be akartam megint kapcsolni, semmi. Mivel a ház mindig nyitva van, belenéztem, és megdöbbenésemre az egyik tápkábel bele volt szorulva a proci ventijébe! Pech, gondoltam, ez a proci kuka. Viszont semmiféle égésszagot nem éreztem, így kipróbáltam újra a gépet, és ment! Nem volt 100%-os, az XP kék halálozott, telepíteni nem engedett semmit, mindig lefagyott. Félretettem, majd nemrég elővettem újra.

Csodák csodájára az egész újra működik, sikerült a telepítés is, mindent futtat, olyan mint újkorában!

Hogyan maradt életben a proci, és mi okozhatta a "csodálatos" gyógyulást?

Egyszer a suliban a rendszergazda venti nélkül kapcsolta be az egyik P4-et, és csak 1-2 másodpercig volt áram alatt a cucc, de mégis sérült a proci, sosem lett már a régi. Akkor az enyém miért maradt meg, noha régebbi modell?

Lehet ahhoz köze, hogy a BIOS-ban be volt állítva a CPU Shutdown Temperature 85C°-ra?

De miért fagyott le korábban, most meg miért nem?

2009. nov. 1. 07:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Lekapcsolta magát a proci. Mázlid volt, hogy még időben.

Egyébként nem kell égett szag ahhoz, hogy egy proci megsüljön. Az belül ég el, kívülről legfeljebb a hűtőbordára tapadt por pörkölődése adhat égett szagot.

2009. nov. 1. 08:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet ahhoz köze, hogy a BIOS-ban be volt állítva a CPU Shutdown Temperature 85C°-ra?

Igen. 85 foknál lekapcsolta, ami egy viszonylag alacsony hőmérséklet, így még ha nem is sikerült abban a pillanatban lekapcsolni, nem ment fel a proci túl magas hőmérsékletre. 100 fok alatt meg bőven túléli.

2009. nov. 1. 08:57
 3/3 kiss1999 válasza:
az is lehet h azért kapcsolt le mert a vent nem forgott ezért zárlatos lett és a táp kapcsolt le
2010. szept. 26. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!