Egy VGA Guru legyen kedves magyarázatot adni. Érdekes kérdés, vagy csak nekem nem esik le valami?
Halihó! Nemrég vettem konfigot ( fsphexa400, 750k, pro4-m alaplap, 7790 dual-x oc, 8gb hyper-x cl10), és windows8-at feltelepítve kezdésnek minden szipi-szupi volt. Toltam pár játékot, Metro, BF3, nem volt gond, viszont a WoW eléggé akadt. Gyanús volt a dolog, leszedtem egy GPU-Z-t és pár perc játék után a következő kép fogadott:
Látható hogy minden nagyon szépen üzemel, gyári OC plafon megvan, DE DYNAMIC MEMORY USAGE 1133 MB?? Gyerekek, ebbe nem 1024 dedikált van, és azt kéne használnia? Miért írja ezt? :D a 8 giga ramomból a kép készítésekor kemény 5 maradt szabadon.. Legyetek kedvesek minél többen leírni a véleményeteket, tájékoztatni, hogy mi a franc történik :D Köszönöm. :)
Valami hibádzik ott, mert a Dedicated memóriára 0 MB-t ír (ez a videokártyán lévő memó) és a Dynamic-ra írja az 1133MB-t, ami a rendszer memóriát (RAM) jelenti, hiszen onnan csippenthet magának a GPU, ha kell (igaz ez lassú). Mondjuk egy HD7790-nek elégnek kéne lennie 1GB memóriának! A képen további érdekesség, hogy a GPU load csak 50%...ezt visszafoghatja CPU limit is illetve a bekapcsolt vsync (pl a GPU 120 fps-re képes, de a vsync miatt 60 fps-re korlátozódik a sebesség és a GPU így 50% terheléssel megbírkózik a feladattal...ez egyébként jót tesz a fogyasztásnak és a hőmérsékletnek is, tehát a vsyn-nek lehet ilyen jellegű haszna is a tearing jelenség kiküszöbölésén felül).
Ha valamiért a GPU mégis csak a rendszer memóriát használná, az megmagyarázhatná az alacsony kihasználtságot és az akadozást a játékok alatt, de nem értem miért tenne ilyet...ez esetleg a driver vagy a játék hibája lehetne, de az is lehet, hogy a GPU-Z ír ki helytelenül (ez viszont nem magyarázza az akadozást WoW alatt, pedig annak szvsz sebesen kéne siklania a gépeden).
Problem Solved.. végülis a GPU-Z csak a világ egyik legismertebb gpu monitor programja... a megoldást a képen látjátok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!