Egy 4GB pendrive-ra kb. mennyi kép fér? És mennyi az ára?
Ha 1 Mb-nak számolunk egy képet (ami nagyon sok!), akkor is 4096 darab.
Az ára 4-5eft körül van.
szia az elsönek ne higgy mert elméletileg akkora a kapacitása a 4 goigásnak de fizikailag kb 3.8 gigára tudod formázni
a másik attól függ mekkora a fénykép felbontása ha minél nagyobb a felbontása annál nagyobb helyet foglal
és lehet egy képnek 3-4 MB is a mérete
Megint a másodiknak: mit fárasztod a 3-4 megás képekkel? 72 DPI mellett egy mezei JPG kép akkor 3-4 megás, ha legalább A1-es plakát méretű. Hol használ egy mezei felhasználó ekkora képeket? Egy hagyományos JPG kép ~150 - ~350 kbyteos, ekkor pedig már fedettségtől függően 4-6 mpixel is lehet, tömörítéstől függően.
Ha nagyon bele akarsz kötni a helyes válaszba, akkor meg vedd figyelembe, hogy nem szólt a fáma a képek kiterjesztéséről. Több gigás TIFF fájlokra is gondolhatott volna a kérdező, nem? Válaszoltam volna eszerint 1 darab képpel, vagy mi?
Csendes véleményem, viszonylag gyakran olvasva itt a kérdéseket, a kérdések legalább 3/4-e hiányos, visszakérdezés, további információ nélkül nem válaszolható meg.
Itt is a válaszolók "esnek egymásnak", pedig úgy gondolom, bármelyikük "fillérre" tudná a választ, ha pontos a kérdés.
Így teljesen lényegtelen, hogy MegaByte-ról, vagy MibiByte-ról van szó, egy kép mérete 0.3Mb-tól 10Mb-ig terjedhet /és ezek még tömörített, nem TIFF állományok/, 30* -os a viszony. Egyszerű osztás, de nem tudjuk mivel kéne osztani.
Az én válaszom: 12000 és 400 között. /Aztán válogasson a kérdező/
Üdv: StMiklos
Legnagyobb kép mérete kb. 1MB. Akkor kb. mennyi?
Bocsánat,h rosszul fogalmaztam,de nagyon nem értek hozzá.
Hm.. 1 Gigabyte az 1000 Megabyte ilyenformán 4000Mb-ra 4000 1 MByte-os kép fér rá.
/Ez az átváltás max. általános iskola 8. osztály/
Üdv: StMiklos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!