Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyibe kerül egy wincserszer?

Mennyibe kerül egy wincserszer?

Figyelt kérdés

A gépembe csak egy 30 gigás vinya van és nem sok minden fér, rá :(

Azt akarom kérdezni, hogy mennyibe kerülne egy kb 40 gigás az én 30 gigásom mellé? Mert úgy tudom lehet benne egyszerre 2 is. Vagy nem?

2009. okt. 31. 20:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

40 gigásat már rég nem gyártanak, ma egy átlagos boltban a legkisebb kapacitású vincseszter: 160Gb :)

Ennek olyan 10.000 Ft körül mozog az ára.

Érdemes kettéosztani, egy rész a windowsnak és egy az adatoknak/film/zene stb.

160gigás van nekem is és kényelmesen elférek rajta, pedig sok minden van a gépemen.

2009. okt. 31. 20:26
 2/11 anonim ***** válasza:
54%
Ilyen nevű szerkezet nem létezik.
2009. okt. 31. 20:28
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

winchester a neve , " wincseszter :) " de amugy igen nem nagyon vannak már olyan "kicsik".

Amúgy meg ha régebbi típusu a géped , és új winchestert akarsz venni , akkor az lehet hogy nem fog működni együtt.

2009. okt. 31. 20:41
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem árt, ha vásárlás előtt megnézed, hogy az alaplapod és az op.rendszered fogja-e tudni kezelni a nagyobb merevlemezeket!

Volt egy lépés, hogy 32GB-ig tudták kezelni az alaplapok a HDD-ket, meg egy másik, hogy 128GB-ig tudta az op.rendszer (W98, ME, 2000).

2009. okt. 31. 20:45
 5/11 anonim ***** válasza:
Én egy 500 Gb-os Samsungot vettem 11ezerért. Szerintem megérte.
2009. okt. 31. 20:48
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha leírod az alaplapod nevét, akkor talán tudjuk, hogy milyen vinyó jó bele.

Tudok SATA1-es 400GB-os vinyót a pcx.hu-n.

2009. okt. 31. 20:59
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

20:28 és 20:41 ha már a helyesíráson lovagolsz, az említett eszköz neve magyar szakkifejezéssel: merevlemez. Lehet írni még az angolból átvett névvel vincseszter-ként (fonetikusan, szimpla v-vel és cs-vel), illetve az eredeti angol írásmóddal winchester-ként, bár ez utóbbi esélyes, hogy kerülendővé válik a magyar helyesírásban. (Tudniillik idegen nyelvekből átvett közneveket fonetikusan kell leírni.)

Na de a lényegi válasz a kérdésre: kétfajta csatlakozóval lehet merevlemezt kapni: ATA (vagy más néven IDE, PATA), ebbe egy 4-5 cm széles, rendszerint fehér vagy sárga szalagkábel illik, és van olyan, hogy SATA, amibe viszont egy kb 1 centis piros vezeték megy. Nem mindegy, hogy melyiket veszed, mert régebbi gépekben csak IDE/ATA csatlakozó van, újabbakban meg van, hogy csak SATA. Szóval előtte nézd meg!

Az IDE/ATA rendszerben egy gépbe 4 IDE-háttértár kerülhet. Ezek a merevlemezeket és a CD/DVD-meghajtókat jelentik, tehát lehet 2 merevlemez a gépben, de akkor azon kívül csak max. 2 optikai meghajtót tehetsz.

20:45 régebben valóban volt egy bizonyos 130 gigás korlát, kb. a Pentium 2-Pentium 3-as időkben. Az ennél nagyobb merevlemezeket a rendszer nem tudta rendesen kezelni. (Bár csináltam olyat, hogy 150 gigás merevlemezből csak százat használtam, és működött. Csak akkor meg a harmada pocsékba megy.) Az se mindegy, hogy milyen oprendszered van, pl. a Windows Millennium, vagy a régebbi Windows 2000 kiadások (az SP4 már tudja kezelni) sem fogják rendesen kezelni a 130 giga feletti területet. XP-ből is csak az SP2 vagy SP3 kezeli rendesen. Az SP nélküli egyáltalán nem, az SP1 pedig megbízhatatlanul kezeli.

Ami az árakat illeti, tizenegykétezer forintnál kezdődnek a merevlemezek, és igazából az áruk nincs arányban a tárolókapacitással. Tehát egy 80 gigásat (még lehet kapni sok helyen) megkapsz mondjuk tízezerért, de egy 150 gigásat meg megkapsz 12 ezerért, egy 250-eset meg 15-ért.

Persze a márkától is függ, hogy emnnyibe kerül, nem érdemes gagyit venni, mert hiába olcsóbb 1-2 ezerrel, ha egy év múlva megadja magát. A márkásabb meg lehet hogy kétezerrel drágább, de akár még 5-10 év múlva is menni fog. (Nem akarok reklámozni, de tapasztalataim alapján a legjobb a Seagate Barracuda, amivel viszont sokat szívhat az ember, az a Maxtor és a Samsung. A WD valahol a középkategóriában van.)

2009. okt. 31. 21:01
 8/11 anonim ***** válasza:
Ha már itt tartunk akkor 1TB-s(=1024GB) 18ezer.
2009. okt. 31. 22:08
 9/11 anonim ***** válasza:
Nem lovagoltam a helyesíráson. Egyszerűen megjegyeztem, hogy "wincserszer" nevű eszköz jelenleg nem létezik.
2009. okt. 31. 22:10
 10/11 A kérdező kommentje:

Ilyen olcsó??? Azt hittem sokkal drágább..:)

Mert bnő-m állítólag 20-ért vett egy 80-asat...xD

Hát ilyen minden féle gépem van, jó az alap lap is, állítólag, meg van benne egy 7300-as videókártya.

Sztem bírni fogja. Köszönöm a válaszokat!!! xD

Egyébként nem a helyesírására voltam kíváncsi.

2009. nov. 2. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!