Mi lehet a hiba? (leírás és ~4 perces videó mellékelve! )
Van egy kicsit régebbi (2006) asztali gépem: Acer E360 kisebb-nagyobb módosításokkal a gyári állapothoz képest:
Alaplap: Acer FC51GM (gyári)
Processzor: AMD Athlon 64 X2 3800+ (2009 Mhz) (gyári)
RAM: 4x512 MB DDR 400Mhz (nem gyári, itt az első probléma: csak 2x512 MB memóriával indul el, mindegy melyiket és melyik slotba teszem, tehát minden RAM jó)
VGA: Gigabyte HD5450 512 MB DDR3 (ha benne van, akkor a gép miután betöltött a Windows, automatikusan újraindul ~3 perc után, így csak az alaplapi GeForce 6100-al megy, de azzal is csak a videón látható módon)
HDD: Samsung 160 GB SATA (nem gyári) + Western Digital 160 GB Wintech külső rackbe.
Táp: FSP 300W (gyári, 3 évig üzemeltette a komplett konfigot gond nélkül.)
Szóval ez a konfigom, nagyon sokáig teljesen jól működött, pár hónapja bolondult meg.
Az alaplapon volt 3 rossz kondi, amik ki lettek cserélve, aztán - mivel nem lett jó - a táp is ki lett mérve, semmi baja.
És akkor itt a videó: http://www.youtube.com/watch?v=zihhTJQeMhs&feature=youtu.be
(a hangfelvételt elfelejtettem kikapcsolni, a ház előtt pedig a vízművesek csőtörést javítanak, szóval bocsi az alapzajért, egyébként a hangnak nincs jelentősége, ráadásul valami oknál fogva csúszik is.)
Tudtok mondani erre valami okosságot? (általában nem vagyok hülye a gépekhez, eddig ami hibát diagnosztizáltam mások gépén, mindig igazam lett, de ez kifogott rajtam.)
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy vadi új az elem benne!
A VGA le volt tesztelve másik gépbe, a videón alaplapiról megy, azzal sem jó.
Volt már tesztelve Windows XP-vel, Vista-val és jelenleg 7 van rajta.
Windows 7-nél nekem a hangon kívül minden megy magától, szóval csak azon van driver.
Nos akkor először is megpróbálok másik ramot (pont van itthon egy 1 gigás).
Közben az jutott eszembe, hogy BIOS hiba nem lehetséges?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!