Az alábbi három laptop közül melyiket vennétek?
Főképp a márkákkal kapcsolatos tapasztalatok érdekelnének, tehát ha szeret elromlani, akkor azt inkább kihúznám a listáról.
Szóba jöhet memóriacsere vagy SSD upgrade, ha épp az lenne a gyenge pont.
A HP kiesett, kihasználatlanul maradna a CPU. Nálam az érvek pro és kontra:
Dell:
+ 8 GB RAM
+ 6 órás akksiidő
- A Dell laptopjairól eddig csak rosszat hallottam (gyakran elromlik, zsanérproblémái vannak, stb.), nem tudom, ebből mennyi igaz, de nem akarom a saját bőrömön tapasztalni
- Kicsit gyengébb proci
Toshiba:
+ Valamivel olcsóbb, és jobban néz ki (másodlagos szempont)
+ Erősebb proci
+ Általam jobban és megbizhatóbbnak ismert márkanév
- Kevesebb RAM (a bővités körülményes, mert a bentlévő 2 db 2 gigás helyett vennem kell 2 db 4 gigásat)
- Gyengébb akksi
Szóval egyértelműen a Dell lenne, hogyha tudnám, mennyire megbizható márka.
Sztem a dell nem rizikósabb márka, mint a tosi. Ha nem fontos az erősebb vga, akkor válaszd a tosit.
Nemtom, mire kell neked 6giga ram, de általános használatra elég a 4giga, főleg, hogy a vga dedikált, és így saját vramja van, nem pedig a 4gigából nyúl le. +4giga ram ~10eFt.
Sztem amelyik játéknak nem elég a 4giga ramod, annak a vgad sem fog már elég lenni...
Esetleg ezt megfontolhatnád, ha már a dell is kb. ennyibe kerül:
Hasonló proci, nagyobb vinyó, jobb vga + az asus nekem szimpibb.
Miért jobb a vga? A [link] szerint a videókártyák benchmarkjai:
Dellről nincs infő, picit jobb, mint a Toshibáé
Toshiba: 834
Asus: 412
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!