Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Alaplap figyelmeztetés,...

Alaplap figyelmeztetés, mennyire komoly?

Figyelt kérdés

Jelenleg van egy MSI 760GM-E51 (FX) alaplapom, és a hivatalos oldalon egy figyelmeztetés áll:

"Due to power design specifications, we strongly advise against running heavy burn in tools on this motherboard protect your system from heat damage."

Link: [link]

Na már most én szívesen játszok nagyobb játékokkal (pl. BF3, GTA4), konkrétean hogy érti ezt az MSI, leégnek a hardverek ha túlmelegszenek?

- AMD Phenom II X4 955 3.2GH + Cooler Master Hyper TX3 EVO

- Sapphire Radeon HD4670 1GB DDR3 (hamarosan cserélve)

- Chieftec CTG-500-80P

- 2x2GB RAM 1333 MHz

Emiatt már alaplap cserében is gondolkozom, pedig eddig nem nagyon volt gond vele.

A válaszokat előre is köszönöm.

2013. aug. 22. 13:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Heavy burn-in tools... gondolhatnak pl az Intel Burn Test-re, vagy a Furmarkra.

Előbbi stabilitás tesztelő, utóbbi ugyan arra való, csak videókártyához. Mindekettőnek az a célja, hogy a hétköznapinál sokkal nagyobb, irreális terhelés tegyen az eszközökre, tesztelve velük a stabilitást.

Ezek olyan terhelést csinálnak, amit egyetlen játék vagy hétköznapi program sem tud.

Azért a figyelmeztetés, mert feltehetőleg egy olcsó alaplap, aminél a spórolás a processzor tápellátását is megtalálta.

Normál használat mellett nincs miért aggódnod szerintem.

2013. aug. 22. 13:44
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha jobban megnézem, értem is miért: a tápellátáson egyáltalán nincs hűtés.
2013. aug. 22. 13:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Hamarosan vennék egy erősebb videokarit, és egy esetleges 5-6 órás BF3tól például remélem nem lenne semmi baja.

Lehet, veszek valami jó Asus lapot a jövőben.

Még annyit kérdeznék, hogy érted hogy a tápellátáson nincs hűtés? Minek kéne lennie az alaplapon?

2013. aug. 22. 14:02
 4/5 anonim ***** válasza:
A processzor körül ahol az a sok kondenzátor és kocka alakú fekete alkatrész van, a foglalat és a hátsó csatlakozók között, na az a tápellátásért felelős rész. Jobb lapokon tesznek oda hűtőbordát. Megjegyzem, az enyémen sincs, de sosem volt ilyen bajom. Igaz, egyszer tuning alatt megégett az ATX12V csatlakozóm... szerencsére csak a csatlakozó égett meg, amit cseréltek.
2013. aug. 22. 14:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a válaszaid, ment a zöld pacsi.
2013. aug. 22. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!