Alaplap figyelmeztetés, mennyire komoly?
Jelenleg van egy MSI 760GM-E51 (FX) alaplapom, és a hivatalos oldalon egy figyelmeztetés áll:
"Due to power design specifications, we strongly advise against running heavy burn in tools on this motherboard protect your system from heat damage."
Link: [link]
Na már most én szívesen játszok nagyobb játékokkal (pl. BF3, GTA4), konkrétean hogy érti ezt az MSI, leégnek a hardverek ha túlmelegszenek?
- AMD Phenom II X4 955 3.2GH + Cooler Master Hyper TX3 EVO
- Sapphire Radeon HD4670 1GB DDR3 (hamarosan cserélve)
- Chieftec CTG-500-80P
- 2x2GB RAM 1333 MHz
Emiatt már alaplap cserében is gondolkozom, pedig eddig nem nagyon volt gond vele.
A válaszokat előre is köszönöm.
Heavy burn-in tools... gondolhatnak pl az Intel Burn Test-re, vagy a Furmarkra.
Előbbi stabilitás tesztelő, utóbbi ugyan arra való, csak videókártyához. Mindekettőnek az a célja, hogy a hétköznapinál sokkal nagyobb, irreális terhelés tegyen az eszközökre, tesztelve velük a stabilitást.
Ezek olyan terhelést csinálnak, amit egyetlen játék vagy hétköznapi program sem tud.
Azért a figyelmeztetés, mert feltehetőleg egy olcsó alaplap, aminél a spórolás a processzor tápellátását is megtalálta.
Normál használat mellett nincs miért aggódnod szerintem.
Hamarosan vennék egy erősebb videokarit, és egy esetleges 5-6 órás BF3tól például remélem nem lenne semmi baja.
Lehet, veszek valami jó Asus lapot a jövőben.
Még annyit kérdeznék, hogy érted hogy a tápellátáson nincs hűtés? Minek kéne lennie az alaplapon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!