Laptop HDD-t külső merevlemezként használnám, de csak 3GB-ot ismer fel a gép. Mi lehet a gond?
Figyelt kérdés
Vettem egy Dell 5521-es laptopot, az 1TB-os HDD-t pedig kicseréltem egy 128GB-os SSD-re. Vettem egy Wintech USB3.0 MOB8 külső merevlemez házat, és ebbe raktam bele a HDD-t. Sajnos még soha enm csináltam ilyet, nem tudom mi lehet a gond. Viszont amikor USB-vel összekötöm a géppel a HDD-t, akkor annyit jelez, hogy 3GB a teljes kapacitás. Sajnos csak most vettem észre, hogy ez a külső ház csak 750 GB-ig használható (nem tudtam, hogy ezt is figyelni kell vásárláskor). Formáztam is, de azután is csak 3GB-ot jelez. Mi lehet a baj?2013. aug. 18. 15:51
1/4 anonim válasza:
Nem tudod még becserélni a külső házat?
2/4 Komplikato válasza:
Meg kéne nézni egy particionáló programmal. Ha pedig a dobozzal nem megy, akkor közvetlenül asztali gépre dugva kéne particionálni és formázni. Ha ez egy notebook rendszer HDD volt, akkor lehet csak az első rejtett recovery partíciót látja?
3/4 A kérdező kommentje:
Megoldás lehet esetleg, ha visszateszem a laptopba, win cd-vel formázom, majd utána próbálkozom? Egyébként lehet, vissza tudom cserélni, mert tegnap vettem, kérdés, hogy ki cserélik-e.
2013. aug. 18. 16:01
4/4 A kérdező kommentje:
Formatáltam win8 cd-vel, látszott is, hogy az ubuntu linux (ezt rakták rá alapból) egy 3GB-os OS partíción volt. Viszont nem lett jobb a helyzet, jelenleg egyáltlalán nem ismeri fel a gép a külső tokból a HDD-t :D. Lehet pont azért, mert csak 750 GB-ot tud kezelni a doboz? :S
2013. aug. 18. 16:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!